metus

Švedski investicijski fond preuzeo najveću hrvatsku tvrtku za dizala i pokretne stepenice

 METUS
METUS je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja nudi potpunu uslugu ugradnje dizala i pokretnih stepenica

Švedski investicijski fond Sdiptech AB u ožujku je u potpunosti preuzeo METUS, vodeću tvrtku za pružanje usluge ugradnje dizala u Hrvatskoj i Europi, koja zapošljava više od 350 osoba. Kvalitetu tvrtke prepoznali su još 2015. godine, kad su stekli 70% udjela u društvu. Uz tvornicu dizala koja je otvorena 2019. u blizini Samobora, METUS započinje i izgradnju tvornice u Tomislavgradu, a iz fonda najavljuju daljnja ulaganja.

image
METUS

METUS je obiteljska tvrtka osnovana 1994. godine. U počecima je fokus tvrtke bio na ugradnji dizala u Njemačkoj, a kako je tvrtka rasla tako su se širila i tržišta na kojima je djelovala. Osim domaćeg i najvećeg tržišta, onog u Njemačkoj, projekti su realizirani i na područjima Austrije, zemalja Beneluksa, Meksika, Perua, Švedske i Švicarske. Širenje tržišta utjecalo je i na samo širenje poslovne infrastrukture tako da danas METUS Grupa ima urede u BiH, Srbiji i Njemačkoj, te je prisutna u cijeloj Hrvatskoj s uredima u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Splitu, proizvodnim pogonom u Samoborskom Farkaševcu i sjedištem u Svetoj Nedelji. Grupa danas zapošljava preko 350 radnika.

image
METUS

Sdiptech AB, brzorastući švedski investicijski fond koji svoj portfelj temelji na ulaganjima u područja bitnima za napredak društva: hidrologija i energetika, jedinstvena infrastrukturna rješenja i inženjering nekretnina, 2015. godine prepoznaje METUS kao ključnog partnera i po prvi put ulaže u jugoistočnu Europu kupnjom 70% udjela u tvrtki. U ožujku ove godine Sdiptech AB u potpunosti preuzima vlasničku strukturu METUSA.

image
METUS
image
METUS

METUS je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja nudi potpunu uslugu ugradnje dizala i pokretnih stepenica, od idejnog rješenja i projektiranja, proizvodnje i modernizacije dizala, isporuke, ugradnje i održavanja - sve po sistemu „ključ u ruke“. Cijeli proces vođen je iskusnim timom djelatnika koji klijente prati od početnog rješenja do finalne realizacije projekta, a za svaku situaciju nude optimalno rješenje te odgovaraju na svaki zahtjev kupca kroz vlastiti široki proizvodni program.

image
METUS
image
METUS

Otvaranjem novog inovativnog proizvodnog pogona na 1400 kvadratnih metara u Samoborskom Farkaševcu krajem 2019. godine, koji je omogućio još veću fleksibilnost i realizaciju zahtjevnih projekata, te prezentacijom hrvatskog dizala Marly B, METUS je još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu i najavio daljnju proizvodnju dizala po najvišim standardima.

image
METUS

Akvizicijom sedam lokalnih tvrtki specijaliziranih za održavanje dizala, METUS postaje i jedan od najvećih pružatelja usluge održavanja dizala. Vlastiti proizvodni pogon i prisutnost na teritoriju cijele Hrvatske, METUSU daju značajnu prednost pred konkurencijom po cijenama i po fleksibilnosti, te samoj razini kvalitete.

image
METUS

Izazovna epidemijska 2020. godina nije poremetila poslovanje METUSA. Naprotiv, donijeta je odluka o otvaranju novog proizvodnog pogona u Tomislavgradu. Izgradnja pogona započela je u lipnju, dovršetak se planira do kraja godine. Otvaranje još jednog proizvodnog pogona METUSU će svakako omogućiti još brže odgovaranje na potrebe tržišta te dodatno ojačati lidersku poziciju u ovoj grani industrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:07