imamo prijedloge gdje kupiti

Svaka kuća mora imati ovaj predmet: privlači sreću, obilje i novac, ako ga nemate odmah ga nabavite

 /SHUTTERSTOCK

Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, tako da privučemo pozitivnu životnu silu Chi u svoje domove i svoj život kako bi osigurali sreću cijeloj obitelji i svojim potomcima. U svojoj biti, on se temelji na promatranju nebeskih i zemaljskih sila, tj. vremena i prostora i interakciji energije ova dva faktora. A svrha mu je uravnoteženje istih kako bi se postigao sklad i sreća.

Sam izraz doslovce preveden znači "Vjetar voda", što je skraćenica za odlomak iz knjige Zangshu, koju je napisao Guo Pu iz Jin dinastije, a koji glasi: ‘Chi leti na vjetru i rasipa se, a zadržava se kada naiđe na vodu.‘ U prenesenom značenju ova rečenica ukazuje na pokretljivost energije i sredstva kojima ona putuje, tj. koja utječu na nju, a to su vjetar i voda.

Tradicionalni feng shui zasniva se na kineskom kompasu, Luo Panu, koji vrlo precizno mjeri strane svijeta i daje brojne podatke potrebne za analiziranje nekog prostora. No feng shui je moguće prakticirati i uz pomoć modernog zapadnjačkog kompasa, no u tom slučaju morate dobro poznavati teoriju, kako biste ispravno protumačili značenje kompasnih očitanja.

No, jeste li znali da prema Feng shuiju postoji predmet koji se preporučuje imati u domu kako bi privukli napredak, obilje i novac? Da, postoji, a taj predmet je žaba koju u Kini nazivaju ‘Chan Chu‘, a vjeruje da njenim prisustvom u noći punog mjeseca donosi ​​dobre financijske vijesti i to samo ako energija novčane žabe vlada vašim domom.

image
/SHUTTERSTOCK

Postoji nekoliko vrsta ove sretne figure, no stručnjaci za feng shui smatraju da je najučinkovitija tronožna žaba koja u ustima drži novčić, jer prema legendi ova žaba skače po kući i ostavlja energiju novca u svakom kutak vaše kuće. Međutim, nije dovoljno samo imati žabu za novac, već je i staviti na određeno mjesto. Ne zaboravite da žabu možete držati u uredu, ali ne na nekim kontroverznim mjestima u vašem domu.

Ovo su smjernice prema Feng shui doktrini koje navodi stranica harsa.hr:

Simbolika tronoge žabe je vrlo popularna kao simbol u kineskoj tradiciji. Vjeruje se da simbolizira protok novca, privlači bogatstvo i obilje, ali i da odbija lošu sreću i negativnu energiju iz doma ili poslovnog prostora. Najčešće je u zlatnoj, tamnocrvenoj ili zelenoj boji s crvenim očima i drži kineski novčić u ustima. Može se postaviti i više kineskih novčića oko nje, ali da i dalje ima jedan u ustima. Novčić koji je u ustima ima 2 strane i kvadratnu rupu u sredini s dva ili četiri simbola. Ona strana na kojoj su ugravirana četiri simbola treba biti okrenuta da gleda prema gore kad je u ustima žabe. Mitološke priče kažu da ako žaba dolazi u blizinu stanovanja u razdoblju punog mjeseca da nosi dobre vijesti vlasnicima.

image
/SHUTTERSTOCK

Potrebno je imati u domu ili poslovnom prostoru minimalno jednu. Najbolje bi bilo da ih bude devet, ali mogu biti tri ili šest komada. Ako je jedna žaba u prostoru, postavlja se tako da gleda prema unutrašnjosti prostora, najbolje dnevnog boravka ili radnog prostora. Najpovoljniji dio prostora je jugoistočni dio doma i da je okrenuta da gleda prema sredini prostorije. Ako je to teško izvedivo, onda je postaviti u prostor, ali na jugoistočni ugao tog prostora. Može se držati na polici ili radnom stolu.

Ako se postavi da gleda prema vanjskim vratima, novac će vlasniku iskliznuti iz ruke, zaradit će, ali ga i brzo ga potrošiti. Nepovoljno ju je postavljati na prozor ili ispod prozora, pod, kupaonicu, WC, kuhinju ili spavaću sobu.

U trgovinama smo pronašli gdje možete kupiti žabu, evo prijedloga!

image

Tronoga žaba – Jin Chan, 11.10 €, novaarka.hr

novaarka.hr
image

Tronoga žaba, 11.60 €, nebeski-dar.hr

nebeski-dar.hr
image

Feng Shui Lucky Money Toad, 12.400 CAD, jademinecanada.com

jademinecanada.com
image

Bwinka Chinese Feng Shui Wealth Lucky Money Frog, 9.74 $, Amazon

Amazon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 09:56