Budite pametniji

Stvorite si dobru energiju u domu jednom zauvijek: Riješite se flekavih stvari, privlače lošu sreću i remete vaš dnevni ritam

 /SHUTTERSTOCK

Uklanjanje nereda može vam se činiti kao trivijalna stvar kada je u pitanju pospremanje vašeg doma, međutim, neuredni ormari mogu imati jednako velik utjecaj na protok energije kao i soba s razbacanom odjećom i drugim predmeta. Svaki put kada pred sobom imate pretrpan i neorganiziran ormar, to sprječava povoljnu Chi energiju da glatko teče kroz vaš dom.

Chi energija neće moći slobodno teći zbog nereda u vašem prostoru za odlaganje stvari. Ormari su važan prostor vašeg doma iako njihov sadržaj nije vidljiv svima. Vrlo je važno biti organizirana osoba.

Ako slijedite svoju dnevnu rutinu, mogli biste pronaći neke probleme i prepreke koje se pojavljuju iz nepoznatih razloga. Pa, vrijeme je da shvatite da chi energija utječe na vaš dom i život.

image
/SHUTTERSTOCK

Riješite se odjeće koja ima mrlje ili je neudobna

Prvi korak je najlakši. Možda ste emocionalno vezani za određeni komad odjeće. Ali ako postoji mrlja koja nikako ne odlazi ili postoje male rupe od moljaca, treba je baciti. Ne možete zadržati svaki komad odjeće. Možda se pitate kako pospremiti ormar kada si ne možete priuštiti novu odjeću?

Pa, morate shvatiti da će neudobna odjeća uvijek stajati u vašem ormaru iako ju ne koristite. Stoga se ovaj put riješite takve odjeće, ovo je prvi korak ka feng shui dobroj organizaciji.

image
/SHUTTERSTOCK

Riješite se odjeće koju više ne volite

Sljedeći korak u učenju kako očistiti ormar i pustiti ga da bolje širi energiju jest zadržati samo odjeću koju volite. Možda ste kupili neku odjeću koja vam se tada svidjela. Ali važno je shvatiti da vam više ne treba. Stoga, ako se želite odijevati samouvjereno, riješite se onih komada koji vas čine sputanim i nesretnim.

image
JAKOVO/GETTY IMAGES

Riješite se odjeće koja ne pristaje vašem stilu

Sljedeći važan korak je naučiti kako očistiti ormar i pronaći svoj stil. Tijekom odrastanja mnogo smo puta mijenjali stil. Razvijate se s trendovima i postupno pronalazite svoj jedinstveni stil.

Ali ako držite staru odjeću u svom ormaru, nikada nećete kupiti odjeću koju trenutno stvarno volite. Napravite mjesta za nove stvari, a staru odjeću koja više ne pristaje vašem stilu neka ode negdje drugdje.

image
/SHUTTERSTOCK

Donirajte odjeću koju niste nosili više od godinu dana

Ovaj zadnji korak je važan, posebno ako želite naučiti kako počistiti svoj ormar kada više ne znate što želite odjenuti. Rješenje je prilično jednostavno. Potražite odjeću koju niste nosili više od godinu dana. Ako ju niste odabrali niti jednom prošle godine, nećete ju više nositi. Bolje ju je donirati kako bi netko drugi bolje iskoristio te odjevne predmete koji će konačno dobiti svoj novi dom i učinite nekog sretnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:39