7 LAKIH RJEŠENJA

Stvorite dodatni prostor i učinite da vaša spavaća soba izgleda veće uz ove genijalne ideje

 Unsplash
Ovo su naši omiljeni trikovi za uštedu prostora u spavaćoj sobi koji ujedno izgledaju odlično

Ako tražite ideje za uštedu prostora u spavaćoj sobi postoji jako mnogo trikova i savjeta koje možete usvojiti - od pametno rasklopivih komada namještaja do korištenja arhitektonskih detalja u vašu korist.

Prostor je vrijedna roba u vašoj spavaćoj sobi, ali postoje mnogi bitni komadi namještaja koji su vam potrebni u ovom prostoru, od samog kreveta do ormara ili kućnog ureda s obzirom da sve više nas radi od kuće. Ipak postoje načini da ove ključne predmete učinite kompaktnima i uštedite prostor pomoću pametnih dizajnerskih trikova. Ovo su naši omiljeni trikovi za uštedu prostora u spavaćoj sobi.

image
Keiran Hawkins Architect

1. RAZMOTRITE KREVET NA KLIZANJE

Razmišljajte izvan okvira kada planirate rješenja za spavaću sobu koja štedi prostor. Namještaj kao što je ormar ne mora biti stalno mjesto, kao ni vaš krevet.

Pametnim postavljanjem kreveta i prilagođenim sustavom za pohranu koji se mogu pomicati možete dobiti jako puno prostora.

image
ddreps /Kimberly Peck Architect

2. UDVOSTRUČITE UZGLAVLJE I SPREMIŠTE

Ponekad, kompaktniji prostor znači da imate malo prostora za raskoš dizajna i komade koji nemaju nikakvu svrhu osim što izgledaju lijepo u vašoj sobi. Uzglavlje je savršen primjer koji je uglavnom estetski, a možda ne osjećate kao da vaš mali prostor opravdava takav estetski detalj. Ali postoji način da postanete pametni s jedinstvenom idejom za uzglavlje i iskoristite je u svoju korist.

Pretvorite uzglavlje u prostor za pohranu gdje možete smjestiti svoje knjige i ostale sitnice te bolje organizirati sobu.

image
Nicole England/The Stylesmiths

3. SJEDALA UZ PROZOR KAO SPREMIŠTE

Još jedna fantastična ideja za uštedu prostora u spavaćoj sobi je da svoj prostor za odlaganje sitnica postavite ispod sjedala do prozora. Ovo mjesto vam može poslužiti kao prostor gdje možete odmoriti i čeznutljivo gledati kroz prozor i sanjariti ili se ušuškati uz dobru knjigu.

image
Nicole England/The Stylesmiths

4. IDITE VISOKO

Na vrhu vaše sobe često ima puno mrtvog prostora i nema razloga zašto bi ormari bili nisko ispod stropa. Maksimalno iskoristite prostor s dodatnim jedinicama za odlaganje za odjeću, obuću, knjige ili onu zimsku odjeću koju želite maknuti iz vida.

Ako ne možete dohvatiti tu visinu, uložite u ljestve i zakačite ih na šinu kako bi ostale na mjestu dok se sami penjete.

image
Veronica Rodriguez/Interior Fox

5. BUDITE INOVATIVNI S KUĆNIM UREDOM

Ako je vaša soba postala uredski prostor, razmislite o sklopivom stolu koji može kliziti kako biste izbjegli da glomazni uredski namještaj zauzima prostor.

image
Future

6. SPREMIŠTE ISPOD KREVETA

Uštedite prostor i kupite krevet koji je viši, dajući vam više prostora za pohranu ispod kreveta. Praktično mjesto za posteljinu, ručnike i druge potrepštine, krevet za odlaganje će vam vjerojatnije dati više prostora.

Kreveti za odlaganje mogu biti opremljeni ladicama na kotačićima ili hidrauličnom bazom koja se može podići, čak i kada je na njoj madrac. Tapecirano postolje za divan je svestran izbor kojim je lako manevrirati, a često dolazi s pametnim rješenjima za pohranu i uzglavljem.

image
My Scandinavian Home

7. ODLUČITE SE ZA KREVET NA KAT

Kreveti na kat nisu samo za djecu, a ako imate dovoljnu visinu stropa, možete udvostručiti prostor u svojoj sobi tako što ćete izgraditi razinu iznad kreveta, bilo za mali uredski prostor, garderobu ili ako želite intimno i privatno područje za vaš krevet.

UŠTEDA PROSTORA U MALIM SPAVAĆIM SOBAMA

Kada uređujete svoju spavaću sobu, a imate mali prostor, razmislite o ključnim komadima namještaja koje posjedujete i kako bi ih mogli pametno spojiti. Krevet pravokutnog oblika može se lijepo uklopiti u bilo koji pravi kut sobe - pazite da jednu stranu postavite točno uza zid i bez noćnog ormarića možete uštedjeti dragocjeni prostor. Pokušajte također povećati svjetlo i neka zavjese budu svijetle i prozirne ako je moguće, to će spriječiti da mali prostor bude zatamnjen i umjesto toga će mu dati dojam prozračnosti.

Odaberite okvir kreveta i noćne ormariće i komode koji se uklapaju u bilo koje udubljenje. Umjesto glomaznih komada namještaja za odlaganje, montirajte lebdeće police na zid. Smanjivanje namještaja može značajno utjecati na dojam prostranosti vaše male spavaće sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 01:10