muista stolac

Stolac koji je nadahnut znanošću, a ujedno ima vrhunski i prekrasan dizajn

 MUISTA
Glavne komponente Muista stolca proizvode četiri domaća proizvođača, a montaža, dorada i pakiranje obavljaju se u studiju Muista,

Muista je zdrava alternativa uobičajenim stolcima koja vam omogućuje da odlučite kako želite sjediti: mirno ili se vrpoljite, njihajte se sjedeći kao da ste u sedlu ili migoljite kao da sjedite na klupi. Oba položaja sjedenja prilično su različita po tome što tjeraju da različite mišićne skupine rade dok sjedite - položaj sedla daje vam smjer ljuljanja prema naprijed, dok ga klupa čini bočno. Stolac udobno i bez napora prilagođava kretanje dok sjedite. Kao što su neke medicinske studije pokazale - mikropokreti, vrpoljenje može biti dovoljno da poništi negativne učinke na vaše zdravlje uzrokovane dugotrajnom neaktivnošću dok satima sjedite.

image
MUISTA
image
MUISTA
image
MUISTA
image
MUISTA

Litvanska krativna tvrtka koju su osnovali bivši dizajner knjiga Aurimas Lažinskas i njegov rođak Gytis Štaras još 2015. godine, sa sjedištem u litvanskom glavnom gradu Vilniusu osmislila je ovaj Musita stolac. Sami kažu da je rođenje Muistachair nadahnuto znanošću i to člankom koji je izašao u IFLScienceu pod nazivom - "Nastavite se vrpoljiti, to bi moglo poništiti negativne učinke dugotrajnog sjedenja". Taj članak je pokrenuo ideju jednostavnog ergonomskog rješenja za sjedenje. Sve je u imenu – Muista - koje dolazi od litvanske riječi ‘mùistytis’ – što znači vrpoljiti se.

image
MUISTA
image
MUISTA
image
MUISTA

Glavne komponente Muista stolca proizvode četiri iskusna domaća proizvođača, a montaža, dorada i pakiranje obavljaju se u studiju Muista, uglavnom vlastitim poštenim rukama dizajnera. - Volimo taj osobni dodir – kažu iz tvrtke. Također doznajemo kako je trebalo puno vrpoljenja i češanja po glavi da bi se osmislio savršen Muistu stolac. Tri godine provodilo se istraživanje vezano za dizajn, istraživanja, ispitivanja i savjetovanja s različitim zdravstvenih stručnjcima, sve dok nije pokrenuta masovna proizvodnju u jesen 2018. Od tada ovaj dvojac sudjeluje na međunarodnim sajmovima dizajna od Helsinkija (Habitare), Kölnua (IMM), Pariza (Maison & Objet), Beča, Züricha pa do Hamburga (Blickfang). Navode kako su prodali na stotine Muista stolaca i dobili smo samo pozitivne povratne informacije, kako od zdravstvenih radnika, tako i od javnosti.

image
MUISTA
image
MUISTA

Prije samog nastanka, a i sada iz Muiste ističu kako je njihova vizija jasna i kako još uvijek provode razna istraživanja, a sve sa svrhom da promijene koncept sjedenja kako bi potaknuli fleksibilnost, bolju ravnotežu i više kretanja. I vrpoljenje opet učinili poželjnim i sjajnim. Musita stolac potražite i na Instagramu @muistachair

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:43