Spektakularna ljetna pozornica

Šibenik na dlanu: obnovljena tvrđava svetog Mihovila

Nakon što je godinama stajala zapuštena i neiskorištena, najpoznatija šibenska tvrđava sv. Mihovila, vrijedni spomenik kulture turbulentne prošlosti, napokon je u potpunosti obnovljena, čime je podigla Šibenik visoko na ljestvici atraktivnih hrvatskih gradova.

Trebalo je punih 27 mjeseci intenzivnih radova da se u sklopu projekta revitalizacije vrijednog 1,7 milijuna eura, sufinanciranog iz pretpristupnih EU fondova, sagradi ljetna pozornica sa 1077 mjesta i prostor ispod amfiteatralnog gledališta multifunkcionalne namjene (oglasni paneli, predavanja, odmor tijekom ljeta) te uredi ophod po šetnici bedema u punom kontinuitetu, što omogućava predivan pogled na cijeli šibenski arhipelag.

Ovo ljeto pozornica će ugostiti različita kulturno-umjetnička i glazbena događanja. Neka od njih su Terraneo Summer break, SuperUho festival, Festival plesa… I preostale tri šibenske tvrđave u sljedećem će razdoblju biti obnovljene, valorizirane i obogaćene novim sadržajima.

Jedinstvena ponuda Za projekt obnove tvrđave Barone također su dobivena sredstva iz EU fonda u visini od milijun eura i projekt treba svaki čas krenuti u realizaciju. Za tvrđavu sv. Ivana napravljeno je idejno rješenje i kreće se s pisanjem projekta za financiranje iz europskih fondova. Sve projekte vodi Upravni odjel za gospodarstvo Grada Šibenika. Svaka od tvrđava imat će svoju priču, a namjera je na kraju obnove sve njih povezati u jedinstvenu ponudu u gradu.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 17:42