Praktični, a dekorativni

Sofisticirani detalji od kože

 

Kada ugledamo izvrsno uređeni interijer, prvo nas zadivi harmonično osmišljena cjelina, a potom nam pažnju privuku (i zadrže) zanimljivi detalji čija dobro odmjerena kombinacija pomaže stvoriti to impresivno uređenje vrijedno spomena. Ukrasni detalj koji sve češće zamjećujemo u odličnim prostorima uporaba je sirove kože koja je postala iznimno popularan materijal za brojne "uradi sam" projekte, a rezultat je profinjen izgled bez puno muke. Sirova koža ili njezina zamjena u obliku umjetne kože može vam poslužiti za izradu raznovrsnih držača i ručkica koji će običnim predmetima poput kuhinjskih dasaka, drvenih polica ili časopisa dati neočekivanu dozu sofisticiranosti. Prirodna boja kože ili tamnije obojen kožni materijal jednako efektno izgledaju u interijeru pa njihov odabir ovisi o tome kakav učinak želite postići. Tamnija koža omogućit će vam stvaranje rustikalnog izgleda, a svjetliji će komadi izgledati nježno i meko. U nastavku pogledajte nekoliko izvrsnih prijedloga kako u svoj dom dodati ovaj detalj.

Ručkice na ormarićima/ladicama

Malen, ali upečatljiv detalj koji će moderne ormariće ravnih fronti učiniti vizualno zanimljivijima možete izraditi i od starog kožnog remena. Ako imate više ormarića koje želite na ovaj način ukrasiti, preporučujemo kupnju zasebne trake koju ćete potom izrezati na jednake dijelove i postaviti prateći ove upute.

Držač za police

Umjesto ugradnje željeznih nosača za police, zašto ne biste razmotrili kožne držače? Pogotovo ako će vaše police biti ukrasnog karaktera i na njih ne planirate stavljati gomilu teških predmeta. Odlična kombinacija svijetlih drvenih daskica i svijetle kože uljepšat će vaš dnevni boravak, spavaću sobu ili ured! Izraditi ih možete na ovaj način.

Držač za časopise/ručnike/odjeću/jastučiće

Časopisi sa svojim privlačnim naslovnicama mogu djelovati kao pravi ukras u prostoru, a ima li boljeg načina da ih izložite nego da ih smjestite u elegantan kožni držač? Izrada ovih dekorativnih elemenata nije teška, a mogu vam poslužiti i za vješanje šalova, kuhinjskih krpa ili pak jastučića. Upute potražite na poveznici.

Ručkice kuhinjskih daski

Drvo samo po sebi unosi toplinu u svaki prostor u kojem se nalazi, a kada tome dodate još i ručke od sirove kože, fantastičan izgled ovih kuhinjskih pomagala neće izostati.

Držač šipke za vješanje papira/odjeće/ručnika

Vješanje ručnika u kupaonici nikada nije bilo privlačnije, a kožne ručke u kombinaciji s obrađenom drvenom granom predstavljaju izvrstan rustikalni detalj predsoblja!

Izvor: Love Maegan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:04