NEMA LUKSUZA

Smještaj u najjeftinijem hotelu na svijetu stoji samo 36 centi, biste li se usudili u njemu provesti noć?

 YouTube
Ako želite sobu samo za sebe, morat ćete izdvojiti jedan dolar

Koliko god putovanja bila zabavna, ona mogu biti i vrlo skupa. No, ako ipak želite ići na odmor, a nemate dovoljno novca, možda biste mogli razmisliti o povoljnijim destinacijama i povoljnijem smještaju - kampiranju, hostelu, hotelu s dvije zvjezdice... Ali ako zaista želite maksimalno uštedjeti, mogli biste se uputiti u najjeftiniji hotel na svijetu.

Nalazi se u Bangladešu, a naziv mu je Faridpur Hotel. Riječ je o plutajućem hotelu koji se prostire na pet zasebnih brodova - olupina koje se više ne koriste za prijevoz - na obali rijeke Buriganga u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Ali kad kažemo plutajući, nemojte zamišljati fascinanta arhitektonska zdanja.

Za razliku od luksuznih, udobnih hotela na koje su putnici sa zapada uglavnom navikli, s vrhunskim namještajem i zadivljujućim pogledom, za ovaj hotel se ne može reći da je otmjen. U njema televizora, nema dnevnog boravka i blagovaonice, nema cvijeća i čokoladica na krevetima... Pa ipak, u njemu možete pronaći desetke "natrpanih" gostiju.

Otvoren je 1951. godine, a ukupno ima 48 soba. Neke nude malo više privatnosti, dok su zajedničke prostorije za noćenje hostelskog tipa. Želite li spavati u istoj prostoriji s drugim gostima - noćenje stoji 36 centi; jednokrevetne sobe stoje 1 dolar; dok se za smještaj u najskupljoj, dvokrevetnoj sobi treba izdvojiti 1,50 dolara. Tijekom boravka gosti imaju pristup besplatnoj vodi i zajedničkim toaletima. Hrana se ne poslužuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:45