ODLIČNO IZGLEDA

Sjaj nehrđajućeg čelika može bit zahtjevan: Uz ovaj trik učinite od njega meku mat površinu

 Kevin Scott
Ovaj trik daje ravnomjernu, meku mat površinu s razinom suptilnosti i završne obrade koja ograničava trenutke visoke refleksije

Suzanne Stefan u Portage Bayu nedavno je obnovila 100 godina staru drvenu kuću ba doku, a osim kompletnog predivnog uređenje ove „plutajuće” kuće u samoj kuhinji se našao jedan jako zanimljiv detalj kojem smo morali posvetiti veću pozornost - ovaj trik će posebno zanimati vlasnike uređaja od nehrđajućeg čelika koji ih neprestano pokušavaju održati sjajnima i bez tragova. Stefan je koristila grubu i tvrdu spužvu kako bi zatamnila površinu svojih kuhinjskih površina od nehrđajućeg čelika. Kada se koristi na metalu, ovaj trik daje "ravnomjernu, meku mat površinu... s razinom suptilnosti i završne obrade koja ograničava trenutke visoke refleksije", kaže ona za House Beutiful.

image
Kevin Scott

U dizajnu njezinog novog doma koji je u blizini vodene površine, ne samo da je funkcionalan raspored bio ključan, već su bili presudni i materijali koji bi omogućili svjetlosti da se kreće preko površina bez stvaranja previše odsjaja. “Ukupni izbor vrsta materijala bio je diktiran time da li mogu prenijeti osjećaj lakoće”, otkriva Stefan. “Bili smo jako inspirirani poetskom kvalitetom svjetlosti koja se reflektira od okolne vode, ali i zato što je to plutajući dom, željeli smo da materijali izgledaju lagani.”

Imajući to na umu, Stefan je za svoju kuhinju odabrala nehrđajući čelik, urođeno jak materijal koji ne samo da može prenijeti tanak profil i pojačati prirodnu svjetlost, već se čini lakšim od, recimo, kamena ili drveta. Stefan je po narudžbi izradila otočnu ploču i otok, ali je otišla korak dalje zamislivši jedinstvenu završnu obradu zahvaljujući ovoj metodi sa spužvom, nešto što je naučila kroz rad s raznim obrtnicima tijekom godina. Stefan je angažirala majstora za metal Matta Kellyja iz Helve Housea za radno intenzivan proces, a površine su bile gotove u njegovoj radnji prije ugradnje. Sada se mat metalne površine suprotstavljaju prilagođenim ormarima od bijelog hrasta i ostalim pripadajućim uređajima.

image
Kevin Scott

“Sviđa nam se kako ova završna površina stupa u interakciju sa svjetlom; meka je, suptilna i gostoljubiva. Preporučujemo, ali znajte da je ovaj posao prilično intenzivan, a to svakako može utjecati na cijenu”, kaže ona. Ako ste zaintrigirani idejom, razgovarajte s lokalnim obrtnikom ili stručnjakom za metal prije nego što preuzmete stvari u svoje ruke, ali uz njihovu pomoć, možda vas čeka potpuno novi dojam vašeg doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:44