super ideja

Ručno tkana tenda od recikliranog materijala kao zaštita od sunca za šetače gradom

 Alhaurin de la Torre
U izradi je korištena reciklirana tkanina u raznim živim bojama - tako da sada pokriva gotovo 500 četvornih metara

Budući da je ručna izrada sve popularnija, suvremeni umjetnici iz cijelog svijeta istražuju kreativne mogućnosti vjekovnih tradicija. Nedavno je učiteljica španjolskog heklanja Eva Pacheco pokazala da tekstil može biti puno više od odjevnog predmeta ili dodatka za dom. Ona i njezini učenici stvorili su kolosalnu nadstrešnicu sačinjenu od desetaka kvadrata ručno heklane tkanine.

Ova ručno izrađena tenda postavljena je u glavnom trgovačkom prolazu u južnom španjolskom gradu Alhaurín de la Torre u Malagi. Projekt je započeo prije tri godine nakon što je Odjel za okoliš gradskog vijeća tražio održiviji način da ljeti zasjeni pješačku zonu s velikim prometom. Od tada su Pacheco i njezini učenici krenuli stvarati svoje remek-djelo - koristeći recikliranu tkaninu u raznim živim bojama - tako da sada pokriva gotovo 500 četvornih metara.

Dok ljudi hodaju ispod plutajuće umjetnine, mogu se diviti nizu različitih uzoraka, uključujući geometrijske, cvjetne i apstraktne. Ne samo da ovo prekrivanje pruža hlad posjetiteljima, već i ukrašava ulicu hirovitom umjetnošću. Svaka pohvala ideji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:37