TRENDOVI ZA 2024.

Razmišljate o preuređenju kupaonice? Evo što je out, a što in i gdje to možete pronaći

Hit su pločice s uzorkom drveta, bež tonovi i marokanski uzorak te slavine s finim završnim obradama, kakve možete vidjeti u novoobnovljenom zagrebačkom salonu poznatog domaćeg lanca

Svjetski trendovi u uređenju kupaonica mijenjaju se iz sezone u sezonu, a Petrokov, poznati domaći lanac za prodaju opreme za grijanje, hlađenje, vodovod i sanitarije ih pomno prati. Zato su, između ostalog, tri godine od otvorenja, preuredili svoj salon na Ljubljanskoj aveniji 1 u Zagrebu. Osvježeni prostor, koji je uređen kao svojevrsni showroom s bogatom ponudom keramike i sanitarija, donosi presjek aktualnih trendova u 19 uređenih boxova. U ponudi je veliki izbor kupaonskog namještaja, pločica, umivaonika, tuš kabina, slavina... A novost su i proizvodi poznatog brenda Armal, kojeg je Petrokov kupio prošle godine.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Novo ruho salonu Petrokova dala je dizajnerica interijera Nika Laličić, koja nam je otkrila što je in, a što out u svijetu kupaonica ove sezone.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Više nije popularan hladan, sivi, betonski izgled kupaonica. Po novim trendovima, hit su svijetle i pastelne boje, a pogotovo bež tonovi u imitaciji kamena. Kod kupaonskog namještaja, in je onaj od drveta, a uzorak koji imitira drvo popularan je i kod kupaonskih pločica. Drvo i uzorak drva općenito prostoru daju toplinu, a upravo to je veliki trend u 2024. Drvo se pojavljuje čak i na pločicama s terazzo uzorkom, koji je popularan već nekoliko godina. Moderne kupaonice djeluju toplo i svijetlo kao prave oaze za opuštanje - kaže Nika Laličić.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Od ostalih trendova ističe vintage, pogotovo kad su u pitanju miješalice za vodu i povratak bordura na pločicama. Ove godine tražit će se i pločice u marokanskom stilu te razne pločice malih formata, a pravi znalci odabrat će slavine s finim završnim obradama poput brušenog gun metala.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Novouređeni salon u zapadnom dijelu Zagreba preuređen je u sklopu šireg plana tvrtke, koji nam je otkrila direktorica Petrokova Simona Zavratnik.

- U srpnju prošle godine Petrokov je kupio mariborski Armal, brend koji ima široku paletu proizvoda za opremanje kupaonice i poznat je u cijeloj regiji. Trenutačno ih uvodimo u sve naše salone, a već smo ranije preuredili one u Klari i Maksimiru. Do kraja godine ćemo preurediti svih devet, koliko ih imamo u Hrvatskoj te otvoriti novi salon u Zadru - kaže Simona Zavratnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 14:05