u skladu s prirodom

Ptičja gnijezda za čovjeka: Umjetnik izrađuje neobične kreacije koristeći samo drvo

 Charlie Baker
Umjetnik iz Brooklyna Charlie Baker koristi neukroćenu ljepotu grana i štapića u svojoj seriji masivnih skulptura i instalacija

Mnoga djeca sanjaju o životu u kućici na drvetu, ali što je s golemim ptičjim gnijezdom? To zvuči još i bolje! Umjetnik iz Brooklyna Charlie Baker, koji očito ima iste želje kao i mi, koristi neukroćenu ljepotu grana i štapića u svojoj seriji masivnih skulptura i instalacija. Svaki od njih ima očaravajući tkani uzorak koji se sastoji od prirodih materijala.

Baker nabavlja lokalno drvo iz šuma Long Islanda za izradu svojih skulptura gnijezda. “Sviđa mi se osjećaj pokreta koji stvaraju zaobljeni komadi jer meni daje osjećaj da umjetničko djelo živi, ​​raste”, kaže za My Modern Met. Većina ovih komada instalirana je na različitim mjestima gdje se stapaju sa svojim okruženjem. Umjetnik će mijenjati i izobličavati svoje radove prema potrebi kako bi stvorio oblik koji želi.

image
Charlie Baker
image
Charlie Baker

“Stalno razmišljam o tome kako moje kreacije komuniciraju s okolinom, kako se povezuju s prirodom. S mojim umjetničkim djelima nije ništa drugačije - nastavlja. “Kada stvaram komad ili dizajniram prostor, radije koristim prirodne boje i teksture sirovina – metala, drveta, kamena – umjesto da ih prekrivam bojom ili drugim premazima.”

image
Charlie Baker
image
Charlie Baker

Rođeni Njujorčanin, Baker je studirao krajobraznu arhitekturu u New Yorka i bavio se zidanjem i stolarijom. Nakon toga je osnovao vlastitu tvrtku za dizajn i izgradnju pod nazivom Baker Structures, koja je specijalizirana za "čarobne trenutke na otvorenom". Za više zanimljivih kreacija pronađite Charliea i na Instagramu ili na njegovoj stranici Baker Structures.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:49