Bokart atelier

PRVE HRVATSKE DEKORATIVNE POZADINE OD STAKLA Kad ulična umjetnost uđe u dom nastaje čarolija!

Tvrtka Bokart, jedna od vodećih regionalnih tvrtki specijaliziranih za dekorativna i art stakla u arhitekturi, u svoju je novu kolekciju uvela zaigrani ukrasni element - uličnu umjetnost. U svojoj potrazi za pravim kreativcem koji bi za njih osmislio dizajn staklenih obloga za kuhinju pronašli su Slavena Kosanovića, poznatog pod imenom Lunar, čiji veseli likovi krase brojne ulične fasade i unose boju u sivilo grada. Popričali smo s predstavnicima tvrtke o tome što ih je potaknulo na taj iskorak u dizajnu i kakve su reakcije njihovih kupaca te doznali još mnogo zanimljivosti vezano uz njihovo poslovanje.

Kako ste se odlučili za suradnju upravo s g. Slavenom Kosanovićem zvanim Lunar?

Već neko vrijeme razmišljamo o malo drugačijoj kolekciji koja bi bila mali odmak od naših uobičajenih obloga. Jednom prilikom u razgovoru s prijateljem koji iza sebe ima zavidno dizajnersko iskustvo spomenut je Slaven i njegov rad. Nije puno trebalo da se spojimo, jer kako je i rekao zajednički prijatelj: “Krasno je to što radi on, a krasno je i to što radite vi..”, spoj je bio prirodan.

Koji su vam planovi za budućnost, razmatrate li još koju suradnju poput ove?

Naši planovi za budućnost su sigurno bliska suradnja s umjetnicima i dizajnerima, to je naša svakodnevnica, a vrata su nam uvijek otvorena za sve oblike suradnje. Umjetnici su naša inspiracija, svaki se puta iznova zaljubljujemo u staklo gledajući očarana lica umjetnika dok im pokazujemo nebrojene mogućnosti koje staklo pruža. Pokrenuli smo projekt „Kreativna subota“, doduše zatvorenog tipa, ali svi umjetnici i dizajneri koji žele uspostaviti suradnju mogu nas kontaktirati i dogovoriti posjet. Kako i samo ime kaže subote su rezervirane za kreativnost, tada se u Bokart ateljeu susreću umjetnici iz cijeloga svijeta, razmjenjuju ideje i pretaču ih u stvarnost.

Kako je izgledao kreativan postupak izrade dizajna jedne ovakve staklene površine?

Slaven je nevjerojatno jednostavna osoba, ugodan za razgovor, sluša sugestije, oblikuje iste i na kraju isporuči svoj masterpiece u digitalnom obliku. Kako je izgledao sam oblik stvaranja – to bi bilo najbolje pitati Slavena. Ideja ima pregršt, jedino što mu nedostaje je možda njegov klon. Na sreću samo je jedan Slaven, a njegovo vrijeme treba mudro iskoristiti.

Javlja li vam se mnogo kupaca zainteresiranih za personalizirane zidne obloge?

Većina kupaca odabire obloge iz naših kolekcija. Trudimo se razviti kolekcije za svačiji ukus. Dovoljno je za ilustraciju da s dizajnima iz postojećih kolekcija imamo više mogućnosti za kombiniranje nego što je atoma u svemiru, ludo, zar ne? Naravno postoji i popriličan interes za personaliziranim oblogama, to su obično fotografije važnih životnih trenutaka kupaca. Naši dizajneri mogu složiti jedinstven „životni kolaž“ iz poslanih fotografija. Uvijek se trudimo da je kupnja Bokart proizvoda jednostavno i ugodno iskustvo za našeg kupca.

Gdje se sve mogu nabaviti vaši proizvodi?

Veliki dio proizvodnog programa radimo na području cijele Hrvatske, a preko mreže zastupnika naša stakla se mogu kupiti u preko 10 država! Ulaskom Hrvatske u EU otvorila su nam se vrata i proces prodaje se pojednostavio. Upravo smo prije mjesec dana pokrenuli našu prvu franšizu u Austriji gdje se prodaju i Lunarove obloge zida u kuhinji.

Kakvi su dojmovi vaših kupaca?

Dojmovi su odlični! Staklo nas okružuje ali rijetki primjećuju u kojoj mjeri. Od samih početaka želimo pomaknuti granicu i dekorativna stakla približiti svima. Dovoljan je samo jedan posjet našem salonu da ostanete oduševljeni s mogućnostima primjene stakla u arhitekturi.

Imate li mnogo upita iz inozemstva?

Naša kvaliteta proizvodnog procesa daje nam garanciju za uspješno plasiranje proizvoda i otvara vrata novim projektima. Hrvatsko tržište je poprilično malo ako se gleda iz perspektive naših proizvodnih kapaciteta i želje za rastom. U velikoj smo prednosti jer u svijetu postoji samo nekolicina tvrtki koja je u mogućnosti proizvesti doslovno nemoguće dekorativne elemente od stakla.

Više detalja o ponudi možete pronaći na službenoj stranici Bokart Atelijera i na njihovom Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:41