ekonomski fakultet u zagrebu

PRVA DERIVACIJA Izložba mladog umjetnika Mislava Stipića

od 1.12.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 1. prosinca 2016. otvorena je izložba slika pod nazivom Prva derivacija. Riječ je o prvoj izložbi Mislava Stipića (aka "The Thinker"), studenta Ekonomskog fakulteta koji je nedavno diplomirao na sveučilišnom diplomskom studiju - Marketing.

Izložba je postavljena ispred Kongresne dvorane, a posjetitelji će moći razgledati 11 slika od kojih je osam rađeno tehnikom crtanja markerima po platnu, a tri su oslikane temperama. Slike predstavljaju metaforu glazbe, interesa i iskustava koje je mladi umjetnik u usponu doživio tijekom studiranja.

„S crtanjem markerima po platnu krenuo sam 2013. kao hobijem u slobodno vrijeme između fakulteta i studentskog posla. Radovi su dominantno inspirirani glazbom, putovanjima i iskustvima koje sam prošao. Ovo je prva izložba mojih radova, a ime Prva derivacija dolazi zbog toga što opisuje upravo to - da se radi o "nečemu prvom", a matematički pojam sam upotrijebio jer je matematika logična i racionalna disciplina koja time predstavlja savršenu protutežu umjetnosti koja je često iracionalna i doima se nelogičnom“, istaknuo je autor izložbe Mislav Stipić.

Izložba Prva derivacija moći će se razgledati do 23. prosinca ove godine. U sklopu izložbe, Mislav je napravio i mural koji u njegovoj jedinstvenoj tehnici prikazuje 9 studijskih smjerova diplomskog studija iz Mislavove studentsko-umjetničke perspektive pa ako ste u blizini svratite i uživo pogledajte što je sve pripremio za vas!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 20:49