Outdoor namještaj

Prostoria predstavlja svoju bogatu kolekciju namještaja za vanjske prostore

 Jure Živković
Povodom 10. obljetnice u 2021.g. Prostoria istražuje korijene dizajna svojih proizvoda upravo u arhitektonskom nasljeđu Zagreba

Prostoria predstavlja svoju bogatu kolekciju namještaja za vanjske prostore fotografskom pričom snimljenoj u pomalo zaboravljenom atriju Gradskog poglavarstva (1956-58, Zagreb), građevini koja je baština modernističke zagrebačke arhitekture, a projektirao ju je glasoviti arhitekt Kazimir Ostrogović. Povodom svoje 10. obljetnice u 2021.g. Prostoria istražuje korijene dizajna svojih proizvoda upravo u arhitektonskom nasljeđu Zagreba. U impresivnom se atriju idilično smjestila kolekcija Umomoku, koju je dizajnirao 3LHD arhitektonski studio. Ona je osmišljena kao oaza hedonizma čemu doprinose raskošni jastuci na taktilnoj drvenoj konstrukciji. Ležaljka je posebno funkcionalna jer omogućuje otvaranje naslona za ležanje s obje strane, dok je pored uzglavlja smješteno proširenje od letvica za odlaganje pića i poslastica.

image
Jure Živković
image
Jure Živković
image
Umomoku kolekcija, Prostoria
Jure Živković
image
Umomoku ležaljka, Prostoria
Jure Živković

POLYGON I OBLIQUE FOTELJE ZA TERASU!

Popularne fotelje Polygon & Oblique (dizajn: Numen/ForUse) od sada u Prostorijinim salonima u Zagrebu, Rijeci i Splitu možete naći i u outdoor verziji. Proizvodi izgledaju jednako kao i njihova inačica za interijer, no s materijalima i obradama prilagođenim vanjskim uvjetima. Užitak objedovanja i druženja na terasi sigurno će pružiti stolice i fotelje Osmo čija metalna konstrukcija s drvenim sjedalom i naslonom osigurava optimalni omjer robusnosti i udobnosti neophodnih u kontekstu ekstenzivnog korištenja u eksterijeru izloženom suncu i posolici. Njima se pridružuje kolekcija metalnih outdoor stolova i stolića Strain, Trifidae i Polygon.

image
Oblique naslonjači, Polygon stolić, Prostoria
Jure Živković
image
Osmo naslonjači, Polygon stolić, Prostoria
Jure Živković
image
Osmo naslonjači, Polygon stolić, Prostoria
Jure Živković

Art direkciju fotografskog editoriala u atriju Gradskog poglavarstva potpisuje arhitektonski studio Biro, a snimio ga je Jure Živković. Projekt je ostvaren u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

image
Monk stolice s centralnim metalnim nožištem, Prostoria
Vanja Solin

NOVO – MODULARNE POLICE, STOLICA MONK NA KOTAČIĆIMA I NAJTANJI STOLIĆ ZA SOBU!

Prostoria neumorno razvija nove proizvode, tako da su u njezine hrvatske salone upravo stigli noviteti. Police od punog drveta Knif (dizajn: RU:T) osvajaju svojom minimalističkom elegancijom i modularnošću, ali i flat-pack pakiranjem. Spoj polica od drveta i metalne konstrukcije čini Knif nenametljivom kulisom za izlaganje različitih predmeta.

image
Monk stolice varijacije, Prostoria
Vanja Solin
image
Knif sistem polica, Prostoria
Vanja Solin
image
Frameless_stolic_Prostoria Vanja Solin
Vanja Solin

Popularnim blagovaoničkim ili hotelskim stolicama Monk (dizajn: Grupa) - sada je pridružena atraktivna Monkica sa centralnim metalnim nožištem na kotačiće (i fiksno), što je čini idealnom za duge sate provedene na poslu, bez obzira gdje radite. Cijelo sjedište ove tapecirane ugodne stolice vizualno se doima kao da lebdi neovisno o svom neupadljivom osloncu. Čak je i barskim stolicama Monk unaprijeđena ugoda sjedenja dodavanjem naslona. Profinjeni stolić Frameless dizajnirala je Sanja Knezović, inače autorica poznatih sofa Match i Cloud.

image
Frameless_stolic_Prostoria Vanja Solin
Vanja Solin

Frameless svoju eleganciju može zahvaliti izrazito tankoj metalnoj konstrukciji, a može se pozicionirati kao glavni stolić uz sjedeću garnituru ili kao stolić za priručno odlaganje predmeta. U tanki metalni okvir položene su plohe od kompakta ili od stakla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:36