KAVA I DIZAJN

Pronašli smo simpatčne šalice za arhitekte i sve ljubitelje arhitekture i dobrog dizajna

 Etsy
Neke od ovih šalica najprikladnije su za ljubitelje klasične arhitekture

Ako ste imalo poput nas, složit ćete se da je najbolje dan započeti s dobrom šalicom kave ili čaja. I pod time mislimo na oboje - ukusan napitak u dobro osmišljenoj šalici. Jednako kao što novinari teško prežive svoj dan bez dovoljne doze kofeina, iz pouzdanih izvora nam je poznato da iste takve navike njeguju i arhitekti. Zato smo malo istražili po internetu i vidi čuda, pronašli šalice koje su inspirirane svjetskom arhitekturom, za sve one koji ne mogu krenuti u dnevne obaveze bez pristojne količine dizajna.

Neke od ovih šalica najprikladnije su za ljubitelje klasične arhitekture. Možete se diviti elegantnim gotičkim i grčkim utjecajima u profinjenim šalicama u obliku poznatih građevina. Za one koje više zanima moderna povijest arhitekture, uvijek možete ostati blizu velikana s čašama inspiriranim legendarnim francuskim arhitektom Le Corbusierom ili velikim američkim modernistom Frankom Lloydom Wrightom. Ili, umjesto da se zadržavate na prošlosti, napravite nešto novo s razigranom Lego šalicom koja će vam omogućiti da istovremeno dizajnirate i pijuckate svoj najdraži napitak.

image
Amazon

Ovu šalicu možete nabaviti na amazon za 112 kuna. Šalica dolazi u više varijanti i boja te ju slažete sami kako vam se sviđa. S obzirom da poznajemo vječnu ljubav arhitekata i Lego kockica, ovo je must-have predmet za njih.

image
Etsy

Ručno rađena i unikatna keramička šalica od 300 ml svojim minimalističkim dizajnom i teksturom podsjeća na neobrađeni beton, ali je zapravo poprilično glatka i lagana. Šalica se može nabaviti na etsy. za 359,03 kuna.

image
Amazon

Svojim dizajnom ne toliko suptilna kao prijašnja, ova šalica ipak privlači pozornost u drugom smislu. Gotički lukovi oblikovani na njoj naći će poklonike među ljubiteljima klasične arhitekture. Šalica je u prodaji na amazon za 124,68 kuna.

image
Amazon

Zar bi mogao i jedan vid arhitekture proći bez Le Corbusiera? Izgleda da ne, pa tako i ova šalica na sebi nosi portret jednog od najpoznatijih svjetskih arhitekata. Dostupna je na amazon. za 93,52 kune

image
fdhr bnng
Etsy

Vrlo jednostavna, a opet jako simpatična šalica s motivima antičkih stupova prodaje se na etsy. za 99.75 kuna.

image
Etsy

Ručno rađena šalica od 250 ml ocrtana je crtežima gradova koje je umjetnica sama posjetila te neodoljivo podsjeća na arhitektonske crteže. Možete ju nabaviti na etsy za 132,82 kuna.

image
Amazon

Mogli bismo ju nazvati Blueprint šalica - dolazi u različitim verzijama oslikana arhitektonskim nacrtima najpoznatijih svjetskih građevina. Ako vas zanima tlocrt Panthenona ovo je šalica za vas, a u prodaji je na amazon. za 99,47 kuna.

image
Etsy

"Arhitekti uvijek imaju planove" naziv je ove ručno rađene keramičke šalice koja je proizvedena u Americi, a možete ju nabaviti na etsy za 124,65 kuna.

image
Etsy

Personalizirana šalica na koju možete dati otisnuti različite mape gradova je nešto što čemu će se urbanisti poprilično veseliti. Nabavite ju na etsy za iznos od 87,24 kune

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 08:48