Šarm tamnog drva

Privlačni i atraktivni tamni podovi u interijerima: Prije nego se odlučite imajte na umu ovo

 Entrance Makleri
Prije nego se odlučite za ovaj elegantni element uređenja, imajte na umu ovih pet praktičnih savjeta i nećete pogriješiti!

Tamni podovi izgledaju privlačno i atraktivno u interijerima, a mogu stvoriti dojam intimnijeg prostora prepunog šarmantnih detalja. Zaljubljeni ste u ovaj izgled podova i želite ga uključiti u svoje uređenje? Izvrsno, samo naprijed!

No, prije nego se doista odlučite za ovaj elegantni element uređenja, imajte na umu da i ostatak svog prostora morate uskladiti kako biste stvorili pravu ravnotežu u interijeru. Evo pet praktičnih savjeta kako stvoriti dom u kojem tamni podovi posebno dolaze do izražaja!

image
Naomi Hebert/Unsplash

POTRAŽITE INSPIRACIJU NA INTERNETU

Pinterest, Instagram i dobri, stari Google pomoći će vam da prikupite ideje kako urediti prostor s tamnim podom i odaberete one detalje koji će najbolje odgovarati prostoru u kojem živite.

image
VALENTINA SOCCI/LIVING4MEDIA

SVIJETLI ZIDOVI

Odaberete li doista za svoj dom tamne podove, zidove je najbolje obojiti u svijetlu nijansu jer se prostor inače može doimati skučenim. Bijeli zidovi učinit će cijeli interijer svjetlijim te će stvoriti predivan kontrast tamnim podovima. Ako baš i niste ljubitelj sasvim bijelih zidova, razmislite o nekoj nježnoj nijansi, a bijelom bojom istaknite okvire od vrata i prozora i arhitektonske detalje prostora.

image
Entrance Makleri

UKRASNE LETVE U BOJI ZIDA

Želite li da vaša prostorija izgleda veće, odaberite ukrasne letvice u istoj boji kojom je obojen zid prostorije. Ako vam se ta ideja ne sviđa, onda odaberite letvice koje odgovaraju boji samog poda za sličan efekt!

image
BRANDT, JENNY/LIVING4MEDIA

SVIJETLO POKUĆSTVO

Svijetlo pokućstvo izgleda predivno na tamnom podu jer tamna podloga dodatno ističe njegov cjelokupni izgled. Kada birate svoje komade namještaja odaberite materijale koji su po toplini svoje boje nekoliko nijansi svjetliji od samog poda. Primjerice, kombinirajte sivkaste ili crne drvene podove s blijedim i istrošenim drvenim komadima, a tople i raskošne podove sa srednje tamnim ili svjetlijim materijalima kao što je drvo trešnje. Kada birate tkanine za svoj prostor, s bijelom nećete pogriješiti, a prostor uvijek možete dodatno razvedriti detaljima u boji.

image
Entrance Makleri

TEPIH

Iako su drveni podovi prekrasan element uređenja, ako vam se vaš tamni pod ipak čini pretamnim, uvijek na njega možete postaviti veliki i svijetli tepih koji će razbiti veliku tamnu površinu i učiniti prostor ležernijim. Želite li zadržati pažnju na samom podu, odaberite jednostavan dizajn svijetlog tepiha koji će dodatno istaknuti pod na kojem se nalazi. Atraktivno će izgledati i pleteni tepisi, kao i čupavi jednobojni modeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 07:53