upečatljivi kutak stana

Preuređenje mini kuhinje

Kuhinjica površine samo 2,3 četvorna metra s fotografija nalazi se u malom stanu u New Yorku i dobila je u potpunosti nov izgled koji ju je pretvorio iz pomalo dosadnog i običnog prostora u upečatljiv kutak stana s izražajnim kontrastom. Crno-bijeli interijer koji je nastao iznenađuje svojim jasnim i čistim linijama uz odličan dodatak sjajnih površina od nehrđajućeg čelika, a naizmjenična uporaba matiranih i sjajnih ploha uravnotežuje prostor.


S obzirom na to da je pod bio oštećen, kuhinjski aparati dotrajao i cijeli je prostor počinjao izgledati krajnje zapušteno, prilikom renovacije posebna je pažnja posvećena uređenju upravo ovog prostora.

Kuhinja se nalazi u uskom prostoru i svojim L oblikom u potpunosti popunjava dva zida niske prostorije u kojoj nije bilo moguće posebno se istaknuti drugačijim rasporedom elemenata. Zato su dizajneri iz tvrtke Sweeten odlučili poigrati se bojama, teksturom i sjajem ploha. Smeđi i drveni gornji i donji kuhinjski elementi zamijenjeni su novim, bijelim ormarićima ukrašenima sjajnim srebrnim metalnim ručkicama.

Radna površina od laminata zamijenjena je luksuznijom tamnom plohom u koju je ugrađen zaobljeni sudoper od nehrđajućeg čelika.

Zid uz mali sudoper i štednjak prije nije imao nikakvu zaštitu, što je sada ispravljeno horizontalno postavljenim pravokutnim metro pločicama crne staklene površine. Zidovi su osvježeni bijelim premazom koji dodatno osvjetljava prostoriju i stvara izražajan kontrast s obzirom na sjajnu kuhinjsku pozadinu.

Kuhinjski aparati od nehrđajućeg čelika odlična su zamjena za klasične bijele aparate koji su prije bili u kuhinji jer stvaraju moderniji izgled cijelog prostora i uključeni su u sam dizajn pa je tako mikrovalna praktično ugrađena iznad samog štednjaka umjesto da visi pokraj hladnjaka. Pod je prekriven porculanskim pločicama boje ugljena koje su zamijenile stare oštećene pločice i odlično se uklopile s ostatkom uređenja. Makeover za pet!

Izvor: Sweeten Blog

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 19:30