NE BACAJTE IH!

Predivni načini da udahnete novi život tim starim drvenim saonicama u svom domu: Bacite pogled na broj tri

 PAUL VIANT/GETTY IMAGES

Osvajanje snježnog brda s vašim vjernim saonicama lijepa je uspomena koju ne morate odložiti samo zato što su vaši dani sanjkanja gotovi. Zapravo, postoji nekoliko načina na koje možete staviti stare sanjke u svoj dom i oko njega kako ne bi venule u stražnjem dijelu garaže. Čvrste drvene daske i ograda saonica čine ih izvrsnim za prenamjenu u dijelove namještaja, skladišni prostor i rustikalni dekor. Imamo 11 DIY projekata prilagođenih početnicima koji mogu dati novi život starim sanjkama i oplemeniti vaš prostor.

Nažalost, novije plastične sanjke za snijeg ne mogu vam pomoći u ovi projektima. Starinske ili drvene saonice osnova su za sve naše projekte upcyclinga. Ali prije transformacije starih sanjki, morat ćete ih očistiti. Uklonite sve ostatke četkom ili krpom od mikrovlakana, a zatim obrišite ploče vlažnom krpom natopljenom sapunicom. Ako stvarno želite vratiti u život starinske sanjke, dovršite ih poliranjem drva za lijep sjaj.

Začinite svoj prednji ulaz

Vintage sanjke popularan su vanjski dekor za božićnu sezonu. Jednostavno naslonite snježni tobogan na svoj dom i stilizirajte ga ukrasima poput vijenca i malog drvca. Međutim, drvene saonice također čine nevjerojatan dekor tijekom cijele zimske sezone. Umjesto toga, zamijenite božićne ukrase zimskim detaljima poput klizaljki i grana. Također saonice možete preoblikovati za druge praznike i godišnja doba koristeći dekor koji želite.

Ukrasite svoj kamin

Stare sanjke dodaju rustikalni štih i vašem domu. Naslonite ih na kamin ili u blizini ulaza za jednostavan dizajn koji ipak ostavlja dojam. Najbolje ih je stilizirati s drugim dodacima poput stalaka za svijeće, lampiona ili cvijeća kako bi slijedili pravilo dizajna interijera "grupa od tri". Možete čak i obojiti komad ili šablonom napisati poruku kako biste upotpunili vintage sanjke.

Napravite središnji dio koji će zapanjiti

Tko kaže da središnji dijelovi stola moraju biti samo vaze ili svijeće? Vaše sanjke su izvrstan dodatak vašem stolu za večeru. Ne samo da su rustikalni dekor, već ih možete koristiti i kao pladanj za posluživanje hrane koji će oduševiti goste. Ako su starinske sanjke prevelike za vaš stol, ne brinite. Umjesto toga, postavite ih na postolje ili mali sklopivi stol uza zid za svu stvar.

@ourhomesteadquest

Turned an antique sled into a hanging pot rack! 🤗🥰

♬ original sound - OurHomesteadQuest

Objesite lonce i tave

Viseći stalak izvrstan je način za organiziranje vaših lonaca i tava, osobito s ograničenim prostorom u ormaru. Još bolje, možete napraviti sam stalak za lonce sa starinskim saonicama. Učvrstite najmanje četiri kuke u grede kuhinjskog stropa, idealno iznad otoka. Zatim s pomoću čvrstog užeta ili lanaca pričvrstite drvene sanjke za stropne držače okrenute prema dolje. Nakon što je sve zaključano na mjestu, upotrijebite S-kuke da objesite posuđe za noge saonica. Bit će to funkcionalan statement komad u vašem domu koji će zasigurno privući svačije poglede.

image
UNDERWORLD111/GETTY IMAGES

Pretvorite ih u stalak za biljke

Drugi način da koristite svoj drveni saonice je kao stalak za biljke. Budući da su daske dizajnirane da izdrže snijeg, trebale bi moći podnijeti vodu iz vaših žardinjera. Samo postavite sanjke na mjesto s dovoljno sunčeve svjetlosti i stavite svoje biljke u posudi na vrh saonica.

image
ALEKSANDR TITOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Udomite svoja drva za ogrjev

Vaše starinske saonice mogu postati zvjezdani stalak za drva. Spremanje nasjeckanog drva za ogrjev na vaše saonice odličan je način da cjepanice držite podalje od zemlje i daleko od vašeg doma, jer ih treba čuvati radi sigurnosti i kontrole štetočina. Nakon što postavite sanjke na lijepo mjesto, natovarite drva za ogrjev. Ne zaboravite držati ceradu i uže u blizini kako biste zaštitili trupce tijekom bilo kakve kiše.

image
VLADANS/GETTY IMAGES

Upoznajte svoju novu klupu

Neka vam sanjke umjesto stolca budu lijepo mjesto za odmor. Drveni komad može poslužiti i kao klupa. Možete ga koristiti unutra i vani za savršenu rustikalnu garnituru za sjedenje koja služi i kao vintage dekor za dom. Postavite ih u predsoblje i ostavite cipele ispod njih ili ih napravite kao poseban stolac u obiteljskoj sobi. Možete dodati jastuk i deku kako bi sanjke bile još udobnije.

Modni ormar za knjige

Pretvaranje vaših saonica u policu za knjige slično je kao i DIY polica. Međutim, polica za knjige neće biti postavljena na zid — već samostojeća. Prvo izrežite svoje komade šperploče da stanu preko sanjki i sjednu na njihov okvir. Zatim dodajte nosače za police. Zatim prislonite novi namještaj uza zid. Možda ćete morati izrezati i izbrusiti dno sanjki kako biste izravnali daske tako da mogu stajati ravno. Slobodno obojite sanjke sprejem prije nego dodate svoje sitnice.

image
RUSTIKE.COM/

Napravite ukrasni stalak

Jednostavno montirajte sanjke na svoj zid vodoravno i izbušite nekoliko J-zidnih kuka ispod donjeg sloja. Zatim dodajte drvenu dasku na vrh ručke kako biste je pretvorili u dodatnu policu. Sada možete objesiti svoje ključeve, jakne i uzice dok ostavljate poštu na maloj izbočini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 07:43