Izgleda čarobno

Poznati redatelj Wes Anderson dizajnirao interijer vlaka, zavirite u njega

 Belmond
Andersonov redizajn održava labudovu temu Cygnus kočije iz 1950-ih, sa srebrnim listom na stropu koji stvara odsjaj nalik vodi

Filmovi Wesa Andersona poznati su po svojim izrazito estetskim i pomno osmišljenim scenografijama. Sada, u vlaku koji polazi s londonskog kolodvora Victoria, putnici mogu osjetiti okus njegovog fantastičnog svijeta na ekranu dok se kreću kroz Veliku Britaniju u elegantnom vagonu koji je dizajnirao sam redatelj. Ljubitelji filma bez sumnje će biti nestrpljivi za uskočiti u Belmond Pullman britanski vlak za uistinu jedinstveno iskustvo – prenosi AD.



Andersonov redizajn održava labudovu temu Cygnus kočije iz 1950-ih, sa srebrnim listom na stropu koji stvara odsjaj nalik vodi, i izravnijim naglascima poput hladnjaka za šampanjac u obliku labuda. Gosti sjede na prostranim stolicama koje su presvučene smaragdnozelenom tkaninom s uzorkom i zatvorene u čvrste drvene okvire. Zelena se ponovno pojavljuje u prilagođenom posuđu koje je odabrao redatelj i na stropu privatnih kupea. Izuzetno detaljna intarzija čuva originalni art deco stil kočije, što savršeno pristaje Andersonovoj vintage senzibilnosti.

image
Belmond
image
Belmond
image
Belmond
image
Belmond


“Volim vlakove!” redatelj filmova nominiranih za Oscara, poput hotela Grand Budapest i The Royal Tenenbaums, rekao je o suradnji. „Često sam imao priliku u svojim filmovima izmisliti kupee i vagone vlakova - pa mi je odmah bilo drago reći„ da “ovoj prigodi iz stvarnog života, i uvijek volim napraviti nešto novo, istovremeno sudjelujući u procesu očuvanja koji prati sve klasične projekte vlakova Belmond. Oni održavaju nešto posebno na životu; donoseći ovu ugroženu vrstu putovanja u novu zlatnu eru. ”

image
Belmond


Prvo putovanje vlakom bilo je prije nekoliko dana, neposredno uoči kino prikazivanja najnovijeg filma Wesa Andersona, The French Dispatch. Ulaznice za vlak se kreću od 400 funti po osobi u otvorenom vagonu i 1800 funti za kupe koji može primiti do 4 osobe, ali što je to zaljubitelje vlakova i Wes Andersona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 08:01