produkt dizajn

Pogledajte hrvatsku ležaljku koja je osvojila svjetsku nagradu!

 FJAKKA

Jedna od najuglednijih i najvećih svjetskih nagrada za dizajn Red Dot, priznanje na velikom natjecanju koje organizira prestižni njemački Design Zentrum Nordrhein Westfalen, odlazi novom hrvatskom dizajnerskom brandu FJAKKA.

FJAKKA je posvećena njegovanju kulture života na otvorenom. U svojem dizajnu spajaju suvremeni način života s ritualima i navikama iz nekih mirnijih i sporijih vremena, a Red Dot nagradu odnijeli su u kategoriji produkt dizajna.

Iako je riječ o novom imenu na domaćem tržištu dizajnerskog namještaja, FJAKKA je nastala pod krovnom tvrtkom Belina koja uspješno posluje više od 40 godina u Krapinskim toplicama kao vodeći proizvođač tekstilne arhitekture.

Posebno su ponosni na svoj proizvod ležaljka Seclude koji utjelovljuje filozofiju branda u svakom smislu. Nije ni čudo što je upravo ovaj proizvod dobio prestižnu nagradu Red Dot. Prestižnu nagradu kojoj teže svi ozbiljni dizajneri, dobili su za model ležaljke u Festuca nijansi koja najtočnije prenosi plavetnilo Mediterana.

image
FJAKKA

- Autori dizajna su dizajneri Kristina Lugonja i Filip Havranek. Velik izazov je od ideje napraviti vrhunski i funkcionalan proizvod. No, zahvaljujući nevjerojatnom timu naših djelatnika, našem znanju i iskustvu, uspjeli smo u tome na najbolji mogući način. U prilog nam je išla i činjenica da sve potrebne resurse imamo unutar tvrtke. Tako da je kompletan razvoj, od projektiranja, izrade prototipa, testiranja, pa do finalne proizvodnje, odrađen in-house - ispričao je direktor tvrtke Damir Belina.

Objašnjenje službenog žirija Red Dota potvrđuje da je ovo proizvod kojeg ćemo uskoro zasigurno viđati, ne samo na hotelskim plažama i u turističkim kompleksima, nego i na fotografijama svjetskih zvijezda.

- Neobičan geometrijski dizajn udobne Seclude ležaljke, dojmljivo je usklađen sa suvremenom arhitekturom i prirodnim okolišem - objašnjenje je službenog žirija Red Dota, koje potvrđuje da je ovo proizvod kojeg ćemo uskoro zasigurno viđati, ne samo na hotelskim plažama i u turističkim kompleksima, nego i na fotografijama svjetskih zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 06:21