prestižno priznanje

Platinum Muse Design Award 2021: Svjetska nagrada za park hotela u Iki

 BOJAN - HARON MARKIČEVIĆ
Park je u zoni hotela neposredno uz obalu mora i prostire se na površini od oko 7000 kvadrata. Oblikovan je u organičkoj maniri

Ksenija Jurčić Diminić krajobrazna arhitektica, za park hotela Ikador u Iki dobila je ovih dana nagradu PLATINUM MUSE DESIGN AWARD 2021 u New Yorku, u kategoriji Landscape Design.

image
Privatna arhiva

KSENIJA JURČIĆ DIMINIĆ: Kolorit je dominantno monokroman s akcentima plave i bijele boje, što donosi opuštajuću atmosferu

Park je u zoni hotela neposredno uz obalu mora i prostire se na površini od oko 7000 kvadrata. Oblikovan je u organičkoj maniri. Parkom dominira mediteransko vazdazeleno bilje, a prostor povezuju organički oblikovane staze.
- U parteru su oblikovani vibrantni otoci cvatućeg grmlja. S promjenom godišnjih doba slika parka se transformira, uvijek drukčija i zanimljiva, poticajna za korisnike prostora. Kolorit je dominantno monokroman s akcentima plave i bijele boje, što donosi opuštajuću atmosferu - opisuje Ksenija Jurčić Diminić.

image
BOJAN - HARON MARKIČEVIĆ

Vertikalnu okosnicu u prostoru čine stabla čempresa, borova, cedrova, palmi, badema, magnolija… Zeleni krovovi od sukulenata izvedeni su u maniri apstraktnih tapiserija.

image
Ivan Vidaković

Oblikovano je mnoštvo kontroliranih kvalitetnih vizura koje prostor podižu na visoku estetsku razinu.
Ksenija Jurčić Diminić realizirala je više od 500 projekata krajobrazne arhitekture diljem Hrvatske te u Kataru, gdje je 2015. u svjetskoj konkurenciji izabran i realiziran njezin projekt za park s pristupnim trgom uz rukometnu dvoranu u Dohi. Osvojila je mnoge svjetske nagrade posljednjih godina, primjerice, dobitnica je tri internacionalne nagrade za park hotela Amarin u Rovinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:34