RED DOT NAGRADA

Perilica rublja napravljena od bambusa i radi bez struje!Da, i to je moguće!

 Dalian Minzu University/ Tangshan Shangjiu Industrial Design Center
Stroj je u potpunosti izrađen od bambusovog drva i uključuje se ravno u plitko korito rijeke

Upoznajte Bamboo perilicu rublja, pametni niskotehnološki uređaj koji učinkovito pere vašu odjeću bez otpada i emisija. Ne trebaju mu dodatni vodeni ciklusi i radi potpuno bez struje. Dobitnik nagrade Red Dot Design Concept Award, stroj je u potpunosti izrađen od bambusovog drva i uključuje se ravno u plitko korito rijeke, koristeći riječne struje za okretanje bubnja stroja. Voda koja teče kroz stroj također pomaže u ispiranju prljavštine s odjeće, dajući vam potpuno automatizirani uređaj koji radi potpuno sam, koristeći moći prirode i ljudske domišljatosti!

image
Dalian Minzu University/ Tangshan Shangjiu Industrial Design Center

- Bamboo perilica rublja jednostavnija je verzija tradicionalne vortex ili perilice rublja s gornjim punjenjem, kažu dizajneri, studenti na Sveučilištu Dalian Minzu u Kini.

image
Dalian Minzu University/ Tangshan Shangjiu Industrial Design Cente

Analogni stroj dizajniran je za ruralne zajednice kako bi se automatizirao zadatak i oslobodilo njihovo vrijeme bez potrebe za kapitalom za kupnju perilice rublja ili potrebe za električnom mrežom za napajanje.

Postoje dvije komponente svakog stroja, samo vanjsko tijelo, koje ostaje fiksirano u tlu, i unutarnji bubanj, koji se odvaja i može se koristiti kao košara za nošenje odjeće od kuće do stroja i natrag.

image
Dalian Minzu University/ Tangshan Shangjiu Industrial Design Cente

Svaka obitelj u zajednici ima svoj bubanj, koji koristi za nošenje odjeće. Svaki dio stroja izrađen je od bambusa koji se lako uzgaja, biorazgradiv je i može se popraviti ili zamijeniti bez plastičnog ili metalnog otpada (za razliku od vaše prosječne perilice rublja). Stroj se može koristiti u bilo koje doba dana i tijekom cijele godine, iako razina vode tijekom kiše ili suše može utjecati na korištenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:52