IDEALAN BOŽIĆNI DAR

Ovo se ne propušta! Nova kolekcija domaće hit keramike napokon u Zagrebu

 Ustupljene fotografije
Riječanka Marina Marinski održat će u prosincu jednodnevni pop-up sajam u Botaničaru na kojem će, među ostalim, predstaviti novo ruho njezinih popularnih Character šalica, a sve će se prodavati po promotivnim cijenama

Jedna od naših najpopularnijih keramičarki, Marina Marinski iz brenda Marinski Heartmades, priprema jednodnevni pop-up sajam keramike 9. prosinca od 11 do 18 sati u caffe baru Botaničar u Zagrebu. Uz svoj standardni asortiman, Marinski će nam u Botaničaru servirati ograničene serije i nove proizvode po promotivnim cijenama.

image
Ustupljene fotografije

Od noviteta posebno izdvajamo predivno novo ruho "curica" - Character šalica - koje nam u Zagreb stižu u mat varijanti od kamenine i sjajnoj varijanti od porculana. Autorica otkriva da su te linije proizvoda rađene posebno za ovaj event i za zagrebačku publiku. Uz posuđe - šalice, zdjelice i tanjure - tom ćete prilikom moći pogledati i kupiti keramičke božićne ukrase, vaze i nakit.

image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije

U opuštajućoj atmosferi Botaničara moći ćete i upoznati Marinu Marinski - pokretačku snagu brenda Marinski Heartmades. Keramikom se bavi već dugo, ali svakom novom linijom uspije udahnuti svježinu u već prepoznatljiv stil inspiriran prirodom i bojama.

image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije

Njezine simpatične šalice i zdjelice s likom djevojčice, ptičica i biljaka iz njezinog vrta postale su nezaobilazan dodatak na stolu mnogih ljubiteljica lijepog posuđa, a iz prostranog ateljea u Jurdanima kraj Rijeke izlaze i ljupke vaze, tanjuri, broševi, ogrlice...

image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije

- Odrasla sam okružena umjetnošću. Mama se amaterski bavila slikarstvom, a moj otac, djed i pradjed su bili fotografi. Tijekom studija povijesti umjetnosti i informatike izrađivala sam nakit od glinamola, a prekretnica se dogodila kad sam čula da rovinjski keramičar Nedo Braković traži pomoćnika u svom ateljeu u Zagrebu. Od njega sam naučila osnove rada s keramikom te 2012. upisala trosemestralni tečaj na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Dvije godine poslije otvorila sam vlastiti obrt i vratila se kući s idejom da se profesionalno bavim keramikom - otkriva Marina Marinski.

Tržište je vrlo brzo prepoznalo njezinu originalnost i maštovitost, a osim u Hrvatskoj, Marininim kreacijama ne mogu odoljeti ni u inozemstvu, pa je njena keramika prisutna u brojnim koncept - trgovinama diljem svijeta. Više na linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:50