Moj omiljeni kutak..

Ovo je omiljeno mjesto boravka arhitektice Lee Đurović Ruso u Dubrovniku

 Tonči Plazibat/CROPIX
Obožava svoj ergonomski naslonjač jer u arhitektonskom uredu provodi mnogo vremena

Najdraži kutak arhitektice Lee Đurović Ruso nalazi se u njenom arhitektonskom uredu Proto-Arch u Dubrovniku, u poslovnoj zgradi Atlant centra. Poslovni prostor površine 70 četvornih metara sastoji se od zajedničke “open space” zone s radnim stolovima njenih kolega te njezina ureda, ujedno omiljenog mjesta boravka.

- To je moja poslovna oaza, mjesto gdje se donose mnogobrojne odluke i nastaju mnoge, različite ideje za projekte - kaže arhitektica.

Poslovnim prostorom dominiraju crni, bijeli i sivi tonovi, koji u kombinaciji s uredskim stolcima proizvođača ICF i rasvjetnim tijelima marke Planlicht čine moderan dizajn. Radni prostor i dvorana za sastanke su povezani staklenom stijenom sive boje talijanskog proizvođača Tre-piu.

- Ovdje primam investitore i s kolegama iz ureda raspravljamo o projektima. Tu su i police s knjigama i uzorcima materijala, registratori s projektima, na zidovima su plakati projekata… - opisala je Lea Đurović Ruso svoj kutak u uredu.

Ima ovdje zanimljivih detalja, poput rasvjete koja je raspoređena u različitim smjerovima, dok istovremeno vizualno komunicira s identitetom arhitektonskog ureda. Jedan od najdražih komada namještaja u njenom redu joj je, kako kaže, crni Aeron stolac koji je pravo ergonomsko čudo koje nudi kvalitetno sjedenje. S obzirom na broj provedenih sati pred računalom, ona je bila bitno ulaganje u posao.

- Mnogo vremena provodim na sastancima, u pismenoj korespondenciji s klijentima, koordinirajući projekte s kolegama iz ureda, sve je vrlo dinamično i živo pa mi uvijek nedostaje vremena na kraju dana za sve ono što sam planirala - rekla je.

Njezin ured sada se bavi izradom dokumentacije za rekonstrukciju jednog ljetnikovca u Rijeci Dubrovačkoj koji će biti interpretacijski centar kulture ladanja. Arhitektonski ured Proto-Arch u zadnjih šest godina realizirao je niz projekata. Nedavno su dobili drugu nagradu na natječaju za uređenje stare gradske luke u Dubrovniku te treću nagradu na natječaju za uređenje parka Gradac sa širim obuhvatom u kontaktnoj zoni stare gradske jezgre Dubrovnika. Njihova je i realizacija projekta revitalizacije platoa Gradac, obnova stare ribarnice u starom gradskom portu, realizacija projekta EU energetske obnove i zelenog koncepta restorana Konavoski dvori te drugo.​​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 12:32