Odavno su zastarjele

Ovim stvarima nije mjesto u spavaćoj sobi: Molimo vas, riješite to!

 KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Spavaća soba je obično najintimnija prostorija u svakom stanu. Gosti ju rijetko viđaju, jer se zabave često odvijaju u kuhinji ili dnevnoj sobi. U spavaćoj sobi, međutim, postoji privatnost. Ovdje želite pronaći mir, opustiti se i osjećati se dobro. Međutim, ne biste ju trebali zanemariti prilikom uređenja. Uz to, trebali biste izbjegavati ovih šest komada za spavaću sobu koji su nažalost odavno zastarjeli:

Trebali biste ukloniti ove stvari iz svoje spavaće sobe

1. Šareni zid

Teksturirani naglašeni zidovi bili su u modi neko vrijeme, ali taj trend polako blijedi, prema Artemu Kropovinskom, dizajneru interijera i osnivaču Arsighta. Dakle, umjesto da jedan zid u spavaćoj sobi oblijepite tapetama koje imaju 3D efekte, trebali biste pokušati ujediniti sva četiri zida.

2. Bijela posteljina

Bijela posteljina je klasika, ali potpuno bijeli krevet će izgledati dosadno. U današnje vrijeme osobito je popularna šarena posteljina koja već uživa sve veću popularnost. Ne mora to biti jarka boja, jer nježni pastelni tonovi također izgledaju divno na krevetu. Ako volite svoju bijelu posteljinu, možete dodati jastuke u boji, na primjer.

3. Televizija

Televizor u spavaćoj sobi nije samo ubojica zadovoljstva, on također ometa i može poremetiti miran san. Vrijeme gledanja TV-a trebalo bi ograničiti na dnevnu sobu, a spavaća soba bi trebala ostati mjesto mira. Umjesto toga, odlučite se za lijepu zidnu policu ili umjetničko djelo.

image
FARID AHMAD/GETTY IMAGES

4. Stolac za garderobu

Svima voljena, ali nekako i omražena: Imate li i vi tu jedan stolac na kojem skupljate prekrivače, svježe izglačane stvari i odjeću koju želite sutra ponovno obući? Očistite ga - i stavite u podrum. Tada nećete biti u iskušenju da ga ponovno ispunite.

5. Košara za rublje

Neki imaju košaru za rublje u kupaonici, drugi u spavaćoj sobi. Problem: Budući da je obično prilično prisutna u interijeru, može utjecati na cjelokupnu estetiku. Pogotovo ako izgleda kao tipična košara za rublje. Naravno, budući da se radi o funkcionalnom komadu namještaja, sam komad je neizostavan. Međutim, sada postoji mnogo lijepih dizajnerskih alternativa za koje na prvi pogled možda niti ne posumnjate da su zapravo košare za rublje. Takvi se primjerci izvrsno uklapaju u minimalističke i svedene stilove opremanja. Savjet: Svakako odaberite model s poklopcem kako košara ne bi izgledala neuredno kada je puna.

6. Šipka za odjeću

Držati svoju odjeću otvorenu na jednoj ili više polica, ili šipki za odjeću neko je vrijeme bilo vrlo moderno, međutim, odjeća na šipki privlači puno prašine i dlaka, što je izuzetno nezgodno. Povrh toga, otvorena odjeća također unosi vizualni nemir u spavaću sobu. Stoga bismo se trebali postupno oprostiti od ovog trenda i svoje stvari radije spremiti u ormar. Manje je posla i izgleda urednije!

Popularna oprema za spavaće sobe u 2025.

Ako ste rekli zbogom starim trendovima, sada možda ima mjesta za nove dizajne. Što kažete na nekoliko elemenata u pastelnim bojama? Romantična lila ili jarko žuta trenutno pronalaze svoj put u spavaću sobu za mnoge ljubitelje interijera i odmah vas uvode u dobro raspoloženje. Umjesto bijele posteljine sada su vrlo traženi cvjetni uzorci. U 2025. ne može biti dovoljno boja i uzoraka, stoga slobodno kombinirajte neke ukrasne predmete, primjerice s različitim jastucima.

image
FARID AHMAD/GETTY IMAGES

Još jedna stvar koju morate imati u spavaćoj sobi: pravo osvjetljenje! Svjetlost je trend uređenja interijera koji će nas dugo pratiti, a posebno je koristan u spavaćoj sobi. Da bi se to postiglo, nekoliko svjetiljki je integrirano u prostoriju - ne kako bi se sve mogle koristiti u isto vrijeme, već za određene funkcije ili stvaranje atmosfere. Ovdje su posebno popularne u spavaćoj sobi: zidna svjetla za više ugođaja, stropna svjetiljka za više svjetla pri odabiru odjeće i naravno noćne lampe jer ne samo da emitiraju ugodno svjetlo, već i zato što su praktički dostupne iz kreveta.

Također biste se trebali usredotočiti na više zelenila u spavaćoj sobi. Ne samo boja, iako i u svijetlim tonovima djeluje umirujuće, već i na biljke. One nude cijeli niz pozitivnih razloga: smiruju i opuštaju, oslobađaju kisik, a NASA- ina studija pokazuje da mogu čak poboljšati kvalitetu zraka. Sve to pridonosi dobrom snu, a i dobrom izgledu tijekom dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 10:44