SEZAME, OTVORI SE

Ovi pokretači za zavjese omogućuju vam automatsko pomicanje pomoću glasovnih naredbi

 Aqara Design
Iako to nije prvi robot koji upravlja zavjesama za kojeg smo čuli ovo je jedna od praktičnijih jedinica veličine dlana

Dizajnirani da pristaju praktički na bilo koji stil karniša, Aqara pokretači zavjesa maleni su robotski batleri koji otvaraju i zatvaraju vaše zavjese umjesto vas na temelju naredbi ili rutina pametnog doma. S ugrađenim detektorom osvjetljenja, zavjese se također mogu programirati da se zatvore kada je vani nevjerojatno sunčano, čime se štedi na računima za klimatizaciju i struju. Osim toga, pristaju na bilo koju postojeću zavjesu jednostavnim postavljanjem.

image
Aqara Design

Iako to nije prvi robot koji upravlja zavjesama za kojeg smo čuli, Aqarin Curtain Driver E1 je jedna od praktičnijih jedinica veličine dlana koja se zakači na vašu karnišu, između nabora ili prstenova vaše zavjese. Opremljen snažnim motorima koji mu omogućuju kretanje gore ili dolje po karniši/šini, Curtain Driver E1 može otvoriti ili zatvoriti zavjese do bilo kojeg stupnja. Osim što je samo impresivna značajka, Curtain Driver E1 također je iznimno praktičan u smanjenju troškova energije i povećanju vaše ukupne učinkovitosti.

image
Aqara Design

Noću navlačite zavjese iz očitih razloga, ali svako jutro u 8:30 sati, zavjese se postupno otvaraju, ispunjavajući vašu sobu suncem. Za razliku od alarma koji vas trgne iz kreveta, ovo postupno izlaganje sunčevoj svjetlosti omogućuje vam da se prirodno probudite odmorni i osvježeni. Kod velikih vrućina, pokretači zavjesa također detektiraju jaku sunčevu svjetlost koja ulazi u vašu sobu i zatvaraju zastora umjesto vas. Vaša soba je osvijetljena, ali nije vruća, a klima uređaj ne mora kompenzirati dodatnu toplinu. Navečer ste završili s poslom i htjeli biste gledati televiziju. Sunce još nije zašlo, ali vi svom pametnom zvučniku ili glasovnom asistentu kažete da je vrijeme za vašu omiljenu seriju. Vaš pametni dom automatski reagira uključivanjem TV-a, prigušivanjem svjetla i navlačenjem zavjesa. Možda također uključi pametnu mikrovalnu pećnicu i počne pucati iz vrećice kokica koju ste u nju stavili prije pola sata.

image
Aqara Design
image
Aqara Design

Aqarin Curtain Driver E1 napravljen je za udobno rukovanje svim tim scenarijima. Njegovi različiti priključci omogućuju naknadnu montažu na širok izbor šipki ili tračnica, a unutarnji motor može podnijeti do 12 kilograma, brinući se za još deblje, teže zavjese. Široka kompatibilnost znači da Curtain Driver E1 radi s Apple Home, Alexa, Google Assistant, IFTTT, Aqara Home i nizom drugih platformi, integrirajući se u ekosustav vašeg pametnog doma u tren oka i dopuštajući vam da njime upravljate putem glasovnih naredbi.

image
Aqara Design

Svaki Curtain Driver E1 opremljen je vlastitom baterijom od 6000 mAh (što je veće od onih koje se nalaze na većini pametnih telefona) koja mu omogućuje da traje do cijele godine bez punjenja. Praktično smješten USB-C priključak na bazi omogućuje vam da ubrzate pogone za zavjese, a aplikacija Aqara Home omogućuje vam praćenje svih pokretača zavjesa koji se nalaze u vašoj kući, pa čak i njihovo daljinsko otvaranje ili zatvaranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 10:41