Odabrana kolekcija

Ove malene sobe pršte stilom. Imaju jedva par kvadrata, a jedna bolja od druge

 NICOLE FRANZEN/
Manjak kvadrata ne znači da ne možete uživati u lijepom prostoru. Ove male sobe ne štede na stilu

Znači da vam treba manje stvari i par dobrih ideja. Zato smo ovdje danas prikupili dosta dobrih ideja. Vodimo vas u odabranu kolekciju malih, ali šik spavaćih soba.

Evo naših najboljih savjeta za dizajn doista malih spavaćih soba.

1. OSIGURAJTE SUSTAV ZA POHRANU

Spremište je ključno u maloj spavaćoj sobi, pa se pobrinite da imate sustav koji je funkcionalan i moderan. Možete nabaviti mnoštvo slatkih spremnika za pohranu tako da sve ima svoje mjesto. Ako ne želite da kutije budu izložene, spremite ih ispod kreveta.

image

DIZAJN: SARA TRAMP /EMILY HENDERSON

TESSA NEUSTADT/

2. ISKORISTITE PROSTOR ZIDA

Zidovi nisu samo za umjetnička djela - vaša odjeća također može poslužiti i kao dekor uz šik stalak za vješanje. Ovaj trik vam daje više prostora u ormaru i sprječava da vaši zidovi budu goli. Osim toga, daje vam izgovor da pokažete svoje omiljene komade.

image

DIZAJN: STUDIO MCGEE

KATE OSBORNE /

3. STVORITE SIMETRIJU

Samo zato što je vaša spavaća soba mala ne znači da biste se trebali odreći duplih noćnih ormarića. Stvaranje simetrije u maloj prostoriji sve postaje estetski povezano. Možete odabrati manji krevet i manje ormariće kako biste stvorili željeni izgled.

image
MONICA WANG/

4. MIJEŠAJTE TEKSTURE

Od ugodne ovčje kože i tepiha s uzorkom do posteljine - ova mala spavaća soba koristi različite teksture i čini se tako ugodnom. Miješanje tekstura također je način da dodate dubinu prostoru, ali ne treba pretjerati. Može vam pomoći da oživite sobu koja oskudijeva s bojama, za promjenu.

image

DIZAJN: STUDIO MCGEE

BECKY KIMBALL /

5. NASLONITE SVOJE OGLEDALO

Ogledalo će malu sobu odmah učiniti većom, a i vama je korisno. Jutarnje spremanje bit će puno lakše sa stojećim ogledalom u punoj veličini.

image

FANTASTIC FRANK

FANTASTIC FRANK /

6. NEIZOSTAVNA NEUTRALNA PALETA

Teško odolijevamo bijelim, svijetlim i prozračnim sobama, bez obzira na veličinu! Ova malena spavaća soba djeluje tako umirujuće zahvaljujući prirodnom svjetlu, eteričnim zavjesama i neutralnoj paleti. Osim toga, bijela je glavna, ako želimo stvoriti dojam većeg prostora - što je poželjno u manjem okruženju.

image
FANTASTIC FRANK/

7. ODABERITE SVIJETLE BOJE

Trik iz udžbenika, ali što je boja svjetlija, soba će se činiti većom. Bijelo nije vaš stil? Odlučite se za bebi plavu, svijetloružičastu ili puter žutu kako biste kapnuli malo boje bez zasićenja.

image

DIZAJN: JENNIFER WALLENSTEIN

MARY COSTA/

8. DODAJTE ZELENILO

Unesite eksterijer u interijer velikom biljkom u posudi. Uvođenjem zelenila u vašu malu sobu činite za sebe puno dobrog. Zelene biljčice prostor čine domaćim, ugodnim i unose boje. Postoji veliki izbor stilova i opcija—lako ćete pronaći onaj koji vam odgovara.

image
AMBER INTERIORS/

9. KORISTITE UGRADBENE ELEMENTE

Budući da vam nedostaje prostora za pohranu, ako možete, koristite ugradbene elemente kako biste stvorili ekstra prostor za nesmetano kretanje. Možete kombinirati otvorene i zatvorene police, na primjer, otvorene za isticanje dekora, a zatvorene za skrivanje nereda. U svakom slučaju, imat ćete dovoljno prostora za boravak!

image

DIZAJN: JESSICA MCCARTHY

JULIA SPERLING/

10. NAPRAVITE AKCENTNI ZID

Naglašenim zidom unosimo osobnost u sobu, ali bez pretjerivanja. Ukrasite zid tapetama ili obojite zid iza kreveta, ali ostali zidovi neka budu neutralni.

image
BHDM DESIGN/

11. DODAJTE VISINU

Možda mislite da je krevet s baldahinom ne-ne u maloj sobi, ali on zapravo može biti u vašu korist. Privlači vaš pogled prema gore, fokusirajući se na vertikalni prostor prostorije, a ne na malu širinu. Osim toga, unosi malo drame kojoj je teško odoljeti.

image
PELLA HEDEBY/

12. UKLONITE NERED

Ako je moguće, smanjite i držite samo ono što vam stvarno treba u sobi. Ako su vam potrebne sve vaše stvari, organizirajte i pohranite stvari na učinkovit način kako stvari ne bi izmakle kontroli.

image
AMBER INTERIORS/

13. DODAJTE PREVELIKU SVJETILJKU

Prevelika svjetiljka stvara trompe l‘oeil efekt (franc. varka oka) kako bi vaš prostor izgledao veći. Također štedi prostor na podu, eliminirajući potrebu za podnom svjetiljkom, a služi i kao dekor.

image
BHDM DESIGN/

14. UGRADITE NOĆNI ORMARIĆ

Skinite noćni ormarić s poda kako biste uštedjeli prostor na podu. Učinit će prostoriju većom i dodati joj osobnost. Osim toga, neiskorišteni prostor ispod može biti savršeno mjesto za dodatnu pohranu ili ostati prazan kako bi stvari izgledale manje neuredne.

image
TYLER KARU/

15. ODABERITE UMIRUJUĆU PALETU

To je relevantno i u velikim i u malim spavaćim sobama. Umirujuća paleta boja, kako i sam naziv kaže umiruje i pomaže da se opustite . Dakako ne morate se slijepo držati bijele boje. Ova soba ima ružičastu, ljubičastu i sivu, a rezultat je nježan i umirujući.

image
ALYSSA ROSENHECK /OXFORD EXCHANGE DESIGN/

16. DODAJTE UPEČATLJIVU RASVJETU

Postoji mnoštvo opcija osvjetljenja, od visećih kugli do velikih podnih lampi i više. Ovaj luster ističe se u maloj spavaćoj sobi i pomaže joj da sjaji.

image
ALVIN WAYNE/

17. NEMOJTE SE BOJATI TAMNIH BOJA

Iako se svjetlije boje češće preporučuju za manje spavaće sobe, to ne znači da morate potpuno napustiti tamne nijanse. Obojiti zidove u hrabru nijansu crne i upariti je s različitim uzorcima i stilovima zadivljujuća je ideja za malu sobu koja traži rezerviraniji, tajanstveniji dojam. Ovo posebno dobro funkcionira ako možete imati otvorene prozore da ispunite prostoriju prirodnim svjetlom i spriječite da prostor bude previše mračan.

image
HOME CONSULTANT/

18. KORISTITE SVE KUTOVE

Namještaj i dekor vaše spavaće sobe ne moraju ostati strogih, ravnih linija. Zapravo, igranje s kutovima ne samo da može vašoj sobi dati svjež izgled, već može naglasiti određene karakteristike dekora koje želite istaknuti. Način na koji ovaj tepih s uzorkom okrenut pod kutom leži ispod samo dijela kreveta, privlači pozornost na tepih, a istovremeno daje iluziju većeg prostora.

image
AFRO BOHEMIAN LIVING/

19. NEKA VAŠI ZIDOVI RADE ZA VAS

Nemate mjesta za policu za knjige? Nema problema. Postavljanje lebdeće police može biti savršeno rješenje kada nemate mjesta za još jedan komad namještaja – osim toga, izgleda cool.

image
ANN LIVING/

20. POIGRAJTE SE S UZORCIMA

Dodati dimenziju svojoj sobi lakše je nego što mislite. Spajanjem različitih uzoraka koji dijele iste nijanse može se stvoriti jedinstveni prostor. Posteljina i jastuci na ovom krevetu dijele nekoliko boja s tapetama iza, što omogućuje kohezivni osjećaj, ali i razigran stil.

image
ARBOR & CO./

21. KORISTITE ZAVJESE NA NEOČEKIVANOM MJESTU

Ako želite dodati malo šarma u svoj prostor, odlučite se za vješanje zavjesa u sredini sobe. Ove hrabre, crne zavjese osim što plijene pažnju, korisne su jer zoniraju prostoriju prema potrebama vlasnika za privatnošću.

image
BECCA INTERIORS/

22. OBOJITE SVOJU OPEKU

Bojanje cigle u bijelo može stvoriti osjećaj prostranosti i cool izgled. Također vam može poslužiti kao prazna ploča prikladna za različite stilove uređenja.

image
CALIMIA HOME/

23. MISLITE MONOKROMATSKI

Želite da stvari budu jednostavne? Okušajte se u monokromatskoj paleti. Iako korištenje samo jedne nijanse može zvučati dosadno, ključno je koristiti i mnogo različitih tekstura, tkanina i printova kako bi stvari bile zanimljive.

image
COTTAGE + SEA/

24. KORISTITE VISEĆE DEKORACIJE

Spomenuli smo da svježe zelenilo može uljepšati prostor, ali ne morate se zadržati samo na lončanicama da biste to ostvarili. Viseći grozdovi različitih biljaka sa stropa mogu dodati boho štih vašem prostoru. Također možete isprobati makrame vješalice za biljke. U svakom slučaju, ove šarene boje su gore i ne smetaju.

image

DESIGN: AJAI GUYOT /EHD

ELLIE LILSTROM/

25. IGRAJTE SE S VISINOM

Budimo iskreni — nije uvijek jednostavno pronaći savršen stolić koji će odgovarati krevetu. Ako ne možete pronaći namještaj odgovarajuće visine, neka dekor nadoknadi razliku i dopuštajući stvarima da izgledaju simetričnije.

image
HERZEN STIMME/

26. OLAKŠAJTE STVARI

Želite stvoriti suptilno osvjetljenje? Umjesto da se oslanjate na jednu oštru glavnu rasvjetu, uključite niz svjetiljki u cijeli prostor kako biste stvorili toplu atmosferu.

image
HOME CONSULTANT/

27. PUSTITE PRIRODNO SVJETLO ​

Dopustite prirodnom svjetlu da uđe u prostor, a za privatnost neka se pobrinu prozirne zavjese koje uvijek mogu blokirati neželjene poglede.

image
HOME BY POLLY/

28. PRIGRLITE MINIMALIZAM

Ne morate biti striktni minimalist ili maksimalist kada dizajnirate svoju sobu - postoji još mnogo stilova koje možete prigrliti. Usvajanje minimalnih ideja biste trebali imati na umu kada imate manje prostora, ali ako pronađete dekor koji vam se iskreno sviđa, pronađite način da ga uključite!

image
JC DESIGN/

29. KORISTITE UGRADBENU POHRANU

Kutije, ladice i torbe nude izvrsne mogućnosti za pohranjivanje predmeta daleko od pogleda i misli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 13:29