kvaliteta iskustva

Ovako će izgledati novi San Siro: Planirani stadion Cathedral slavi povijest grada Milana

 POPULUS
Forma je inspirirana dvama najprepoznatljivijim djelima arhitekture u Milanu: Duomo di Milano i Galleria Vittoria Emanuele

Nakon godina debata i rasprava, talijanski nogometni timovi AC Milan i Internazionale Milan odlučili su se za novi dom. Novi stadion pod nazivom Cathedral arhitektonskog studija Populus odabran je da zamijeni kultni gradski San Siro. Ugljično neutralni dizajn obuhvaća novi kvart za sport i razonodu s preko 110.000 četvornih metara zelenih površina, prenamjenjujući cijelo susjedstvo.

image
POPULUS
image
POPULUS
image
POPULUS

Odluka je uslijedila nakon najave Comune di Milano za rekonfiguraciju četvrti San Siro. Populous Design premješta parkiralište pod zemlju kako bi stvorili 110.000 četvornih metara zelenih površina posvećenih sportskim i slobodnim aktivnostima, a sve će to biti besplatno ili povezano s gradom Milanom. Arhitektonska tvrtka odgovorna je za neke od najnovijih i najpoznatijih sportskih arena na svijetu, uključujući Olimpijske igre u Londonu 2012., stadion Tottenham Hotspur u Londonu i arenu u Seattleu.

image
POPULUS
image
POPULUS
image
POPULUS

Zamjenjujući kultni San Siro dovršen 1926. godine, novi stadionu Cathedral trebao je dizajn koji će odgovarati postojećim gabaritima i samom gradu Milanu. To je proslava umjetničke i kulturne baštine grada. Forma je inspirirana dvama najprepoznatljivijim djelima arhitekture u Milanu: Duomo di Milano i Galleria Vittoria Emanuele. Iz studija se nadaju da će se jedinstveni stadion istaknuti u usporedbi s drugim takvim građevinama.

image
POPULUS
image
POPULUS
image
POPULUS

Stadion želi biti vodeći u svijetu, baš kao i nogometne momčadi čiji će ovo biti dom. Ugljična neutralnost i LEED certifikat postići će se korištenjem najinovativnijih materijala, kao i najsuvremenijih tehnologija u korištenju vode i električne energije i kontroli buke. Iznutra, korisničko iskustvo doprinosi njegovoj jedinstvenosti. Pristupačnost će biti izvanredna u modernim zahtjevima, a ponudit će se neviđena sigurnost, udobnost kao i pogled na teren. Konačni ciljevi i proces razvoja bit će predstavljeni u kasnijoj fazi 2022. godine.

image
POPULUS

„Projekt novog milanskog stadiona predstavlja priliku koja se pruža jednom u životu za pisanje poglavlja koje definira povijest AC Milana i FC Internazionale Milana. Stadion će stvoriti novu kvalitetu iskustva za navijače klubova i buduće generacije navijača, nudeći vrhunske sadržaje koji pristaju Milanu, s održivosti u samom srcu dizajna „ zaključuje Silvia Prandelli, glavna projektantica ovog projekta u Populus Design.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 10:08