super ideja

Ovaj "uradi sam" projekt učinit će da vaši prozori i zidovi izgledaju luksuznije i zabavnije

 Liz Kamarul
Ako sanjate o transformaciji prosječnih zidova ili prozorskih okvira, drveni geometrijski izrezi bit će glavni trend 2022. godine

Nije tajna da mnogi dizajneri, blogeri i Instagrammeri vole dobar geometrijski uzorak: mnogi padnu u nesvijest zbog crno-bijelih kockastih podnih pločica ili uklonjive tapete s gotovo bilo kojim grafičkim motivom. Ali zašto tu stati? Mislimo da smo spremni postati malo oštriji i podići trend geometrijskih oblika u domu - bilo da su to trokuti, krugovi ili neki drugi koje poželite. Ako sanjate o transformaciji prosječnih zidova ili običnih prozorskih okvira, drveni geometrijski izrezi bit će glavni trend 2022. godine.

Umjetnica, blogerica i dizajnerica Small/Cool 2021. Liz Kamarul ugradila je drvene oblike u nekoliko svojih nevjerojatnih kućnih projekata, i ona je jedna od prvih ljudi koje smo vidjeli da rade ovakve stvari. Možete vidjeti kako je jedan od zidova svoje dnevne sobe pretvorila u 3D umjetničko djelo koristeći trokute izrezane od šperploče, koje je poprskala crnom bojom i pričvrstila na svoj već crni zid pomoću pištolja za ljepljenje. Rezultat je dinamičan izgled ton-na-ton.

Kamarul je odlučila pokriti samo dio zida trokutima od šperploče, spojivši ih zajedno kao dijelove slagalice na lijevoj strani prostora, a zatim ih proširila prema desnoj strani zida kako bi stvorila asimetričan skulpturalni efekt. Tradicionalisti možda žele pokriti cijeli zid u jednolikom uzorku, ali ako ste voljni prihvatiti eklektičniji izgled u svom prostoru, zašto ne napravite nešto kao Liz i pokriti samo dio područja?

Kamarul je posljednjih godina više puta bila kreativna s ostacima drva. Također je dodala uzorak šahovnice u mali kutak u svojoj kupaonici koristeći ljepilo i drvene kvadrate. Opet, krajnji rezultat dodaje tonu teksture i vizualni interes malom prostoru, a zanimljivo je i kako je završila ovaj projekt poluzida s prikladnom odgovarajućom policom, koju je ukrasila umjetninama i predmetima. Ljubitelji boja mogli bi, naravno, obojiti svoje drvene komade (oni koji stvarno žele eksperimentirati s bojom mogli bi odabrati četiri ili pet različitih nijansi), ali u ovom slučaju odabir prirodnog drva u kupaonici dobro se slaže s bogatom tapetom s uzorkom.

Konačno, u svojoj dnevnoj sobi, Liz se zabavljala s više trokuta. Ovaj put je trokute premazala bijelom bojom kako bi se slagali s bojom zida sobe, a zatim je stvorila obrub oko svog prozora s njima, usmjerenom stranom prema van. Rezultat? Neočekivan, ali super zabavan način da prozori izgledaju malo zabavnije.

Blogerska superzvijezda Brittany Jepsen nadmašila je sve u ovoj vrsti geometrijske obrade zidova. Koristila je kvadrate i krugove kako bi stvorila razigrani uzorak na svojim umjetnim zidnim oblogama, koje je zatim obojila u umirujuće plavu boju kako bi odgovarala uređenju. U kombinaciji s cvjetnim tapetama, oblici izgledaju još hirovitije.

Koji je vaš zaključak? Jesu li 3D geometrijski drveni oblici trend koji biste unijeli u svoj dom? Za one koji imaju mališane, oblici bi bili fantastičan dodatak igraonici ili dječjoj sobi, ali nama se sviđa i ideja da ih koristim za uljepšavanje utilitarnog prostora, kao što je kupaonica ili kućni ured.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 13:46