6. LIPNJA 2018.

Otvara se izložba "Baggizmo 2015.- /Making Of" u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva

Uspješan domaći start-up Baggizmo predstavit će razvoj dizajna i proizvodnje svojih proizvoda u hrvatskim okvirima

Međunarodno uspješan domaći start-up Baggizmo će u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva na izložbi "Baggizmo 2015. - / Making Of" razotkriti kako se je dizajnirala torba za nošenje gadgeta Baggizmo i pametni novčanik Wiseward, financijski realizirani putem Kickstarter kampanja u 2015. i 2017. godini.

Baggizmo je projekt kojemu je na zadnjoj bijenalnoj izložbi dodijeljena nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za Najbolji cjeloviti projekt tijekom 2015. i 2016. godine. Autorice izložbe su Izvorka Jurić, brend menadžerica i voditeljica dizajna pri razvoju proizvoda u Baggizmu, te Kristina Volf, jedna od produkt dizajnerica torbe i dio razvojnog tima pametnog novčanika. Izložba se otvara 6. lipnja u 20 sati, a ostaje otvorena sve do 26. lipnja 2018. godine.

Baggizmo je jedini start-up s područja nosive tehnologije iz Hrvatske koji se je probio na američkom Kickstarteru, a čiji su dizajn i integrirana tehnologija u cijelosti razvijani u Hrvatskoj. Posjetitelji će moći vidjeti prve prototipove Baggizmo torbe i pametnog novčanika Wiseward, kako je tekao razvoj pojedinih elemenata proizvoda, te kako su Kickstarter kampanje utjecale na njihov razvoj i proizvodnju.

Prva Baggizmo kampanja uspješno je realizirana na Kickststaru u 2015.g., kada je grupno financiranje u Hrvatskoj bilo u povojima i za mnoge druge start-upove su probili led ohrabrivši ih, a sakupljenim fondom je financirana proizvodnja torbe.

Ona danas ima svoje kupce širom svijeta i za sada je nose u čak 89 zemalja svijeta, i to najviše na tržištu SAD-a, zatim na tržištu Azije i Europe. Torba je odlično prihvaćena u Japanu, što je izrazito značajno ako se uzme u obzir da se Japanci smatraju jednima od najzahtjevnijih kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:18