Pripreme za Božić

Znate li koliko vremena svake godine odlazi na usisavanje borovih iglica? Iznenadit ćete se

 Unsplash
Zbog troškova života 41 posto ispitanih, putem OnePoll-a, smatra da će Božić ove godine biti stresniji u odnosu na prošlu

Anketa u kojoj je sudjelovalo 2000 odraslih osoba, pokazala je da u razdoblju od 63 godine dan i pol odlazi na usisavanje borovih iglica s pravog drvca, baš kao i na kićenje božićnog drvca.

Odrasli koji slave Božić tijekom svog života provode gotovo pet godina pripremajući se za veliki dan.

Istraživanje je otkrilo da 34 sata provedimo u raspetljavanju lampica, više od dva dana u ukrašavanju drvca i 164 tjedna - nešto više od tri godine - u čišćenju i pospremanju prije dolaska gostiju, kako bi svečanost tekla po planu.

image
Unsplash

Blagdanski zadatak koji oduzima najviše vremena je planiranje božićne večere i traje gotovo dvije i pol godine.

U prosjeku 41 sat odlazi i na "neočekivane" izazove, poput neuspjelih večera i ugošćavanja gostiju u zadnji čas.

Istraživanje, koje je naručio B&Q, također je otkrilo da se sat vremena potroši na pakiranje ukrasa nakon svečanosti svake godine – pri čemu 54 posto opisuje svoju tehniku kao "urednu", dok jedan od šest (16 posto) priznaje da je nasumična.

Na pitanje o tome kako si olakšati ovo doba godine, stvari koje bi ljudi najviše željeli naučiti uključuju zamatanje darova 27 posto i raspetljavanje lampica 14 posto.

Studija je također pokazala da 60 posto ispitanika smatra blagdansko vrijeme stresno, a gotovo polovica (45 posto) bi željela da postoje načini da to bude manje.

Pakiranje i raspakiranje ukrasa pokazalo se podjednakim izazovom (12 posto), dok desetina smatra da je teško održati pravo drvce na životu.

Unatoč izazovima, 17 posto uživa u uređenju svog doma, dok 15 posto voli ugostiti svoje najdraže.

Gledajući pozitivne strane, otkriveno je da u blagdansko vrijeme 44 posto ispitanika voli provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima, 41 posto uživa u hrani i piću i 34 posto u darivanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:13