PRIJE I POSLIJE

Odlučili parkirati automobile na prilazu, a garažu pretvoriti u stambeni prostor. Nisu požalili

 PIASSICK PHOTO/
Elegantni prostor sada je omiljeno okupljalište para za stvaranje umjetnosti, vježbanje, gledanje filmova i organiziranje zabava

Jedan par iz Dallasa odlučili su radije parkirati svoje automobile na prilazu, zbog čega je njihova garaža dobila bolju svrhu od ostave koja je s vremenom postala. Nakon što su nedavno preuredili svoju kuću uz pomoć Mary Anne Smiley Interiors, ponovno su povjerili zadatak dizajnerskoj tvrtci kako bi svoju garažu preuredili u svijetal i veseo studio s čajnom kuhinjom i toaletom.

Elegantni prostor sada je omiljeno okupljalište para za stvaranje umjetnosti, vježbanje, gledanje filmova i organiziranje dvorišnih zabava za obitelj i prijatelje. Pogledajte fotografije prije i poslije i pročitajte sve o ovoj prenamjeni garaže.

image

Garaža prije prenamjene

Bryan Anthony
image

Garaža prije prenamjene

Bryan Anthony

Kad su dizajneri Mary Anne Smiley i Dani Burbidge preuredili glavnu kuću para prije godinu dana, vanjštini su dali svježi sloj bijele boje i jarko plava ulazna vrata. „Uparili smo novu boju garaže s vanjskim dijelom glavne kuće i pronašli par vanjskih svijećnjaka u nijansi plave koji su vrlo slični ulaznim vratima”, kaže Burbidge za Houzz.

Nekadašnja garaža imala je vrata i par prozora koji gledaju na stražnju stranu glavne kuće. Dvije betonske stube vodile su od vrata do stražnjeg dvorišta. Unutrašnjost nekadašnje garaže imala je ormare od tamnog drva, hladnjak od nehrđajućeg čelika i tamno-smeđe zidove. Prostor je uglavnom bio korišten kao velika ostava.

image
PIASSICK PHOTO/

Dizajneri su prozore i vrata zamijenili staklenim klizačem koji unosi puno prirodnog svjetla i može se ostaviti otvoren kad je vrijeme pogodno. Nova stuba od obojenog drva sada vodi do dvorišta, a šljunak je zamijenio živicu kako bi pružio jednostavniji izgled.

Smiley i Burbidge otvorili su strop kako bi studiju dali dojam potkrovlja. Tamni drveni ormarići uklonjeni su u korist elegantnih bijelih MDF ormarića. Svi su zidovi sada prekriveni svježim slojem bijele boje. Izvorni betonski podovi prekriveni su izdržljivom bijelom podnom bojom koja se lako može prati.

image
PIASSICK PHOTO/
image
PIASSICK PHOTO/

Nova čajna kuhinja ima sudoper, naslagane ladice hladnjaka od nehrđajućeg čelika i hladnjak za piće koji pruža obilje funkcija kada par ugosti obitelj i prijatelje na zabavama u dvorištu. Prilagođeni bijeli stol, koji par koristi za umjetničke projekte, ima kotačiće tako da se može otkotrljati kada žele otvoriti prostor za okupljanja.

Zelena radna ploča izrađena je od smole, omiljenog materijala dizajnera. „Može se izraditi u bilo kojoj zamislivoj boji”, kaže Smiley. „Doista je dodala zabavnu energiju koju je ovaj par tražio i postavila ton cijelom studiju.”

image
PIASSICK PHOTO/

Zid galerije iznad radne površine sastoji se uglavnom od komada koje je par prikupio tijekom svojih putovanja po svijetu, ali mala slika dolje lijevo prikazuje crkvu u Grčkoj koju je Smiley oslikao i dao paru kao dar kada je preuređenje bilo potpuna.

Nova toaletna soba nalazi se kroz vrata desno od čajne kuhinje. Sadrži iste zelene radne ploče, bijele MDF ormare i velike kromirane elemente. Tapete su spoj hrabrih boja koje se vizualno povezuju s tepihom i drugim dekorom u studiju.

image
PIASSICK PHOTO/

Vrata s lijeve strane vode u malu ostavu u kojoj par drži sezonske ukrase i vrtlarsku opremu. Dizajneri su dodali i električni kamin dubok na zid na mjestu gdje su bila garažna vrata. Par Eames kožnih ležaljki i otomana pružaju udobna mjesta za par da se zavali i gleda film.

Dizajneri su dodali nišu od poda do stropa s policama za izlaganje dekora, a krevet za pse ispod niše nudi udobno mjesto za njihovog ljubimca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. studeni 2022 17:23