PRIJE I POSLIJE

Odlično i jeftino preuređenje dotrajale kuhinje zahvaljujući samo jednom proizvodu

 Ikea Hackers
Povoljno preuređenje osvježilo je zastarjelu kuhinju i dodalo puno prostora za pohranu

Već ranije smo pisali o zajednici pod nazivom "Ikea Hackers" čiji članovi su zaluđeni proizvodima iz Ikee kojima daju nove namjene ili oblike. Nedavno smo naišli na jedan takav projekt koji se odnosi na jeftino preuređenje kuhinje zahvaljujući samo jednom proizvodu iz Ikee. Vlasnik renovirane kuhinje pod imenom Kris ispričao je za portal Ikea Hacker sve o svom pothvatu.

image
Ikea Hackers

- Moja stara ugradbena mikrovalna se pokvarila tijekom pandemije i nisam je mogao zamijeniti onom koja stane u ormarić. Ugradbena zidna pećnica također je imala problema. Osim toga, kuhinjski ormarići bili su kratki i zastarjeli. Stoga sam se odlučio da je vrijeme za preuređenje. Ponude za preuređenje kuhinje koje sam dobio bile su u rasponu od 30.000 dolara i jednostavno ih nisam mogao priuštiti, a kako nisam spretan za "uradi sam projekt" odlučio sam se za nešto malo drugačije – piše Kris.

image
Ikea Hackers

Uđite u svijet Ikea Enhet vrata za ormare. Kako Kris prepričava prvo mu se jako sviđala boja, a dostupne veličine bile su savršene za njegov plan redizajna kuhinje. Stari ormari su još uvijek bili u dobrom stanju pa ih je mogao nastaviti koristiti. Međutim, želio je da se gornji ormarići produže do stropa.

image
Ikea Hackers

Stolar je jednostavno napravio drvene kutije koje je Kris postavio na zid. Dodao je i letvice na vrhu ormara kako bi dovršio ugradbene elemente. Sva stara vrata za gornje i donje kuhinjske ormariće uklonjena su i zamijenjena novim Ikea Enhet vratima.

image
Ikea Hackers

Zatim je majstor obojao stare kuhinjske elemente. Kris je želio sivu boju, a izvođač radova uspio je savršeno uskladiti boje iz Sherwin Williamsa. Boja je savršeno pristajala starim ormarićima i novim drveni nastavcima.

image

ENHET vrata, siva boja 12×30″ | IKEA.com

IKEA

- Odlučio sam ne imati ugradbenu mikrovalnu pećnicu jer nikad ne znate kada će neki problem u lancu opskrbe u cijelom svijetu onemogućiti lociranje te mikrovalne pećnice. Proširenja ormarića dodala su toliko dodatnog prostora da ju mogu lako sakriti. Jedini novi Enhet ormarić nalazi se na vrhu mog hladnjaka. Obožavam svoju novu kuhinju i ne bih si je mogao priuštiti bez Ikee– zaključuje Kris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 02:03