U četiri koraka

Od trošnog do atraktivnog prostora: Makeover male kupaonice za malo novca, ali zapanjujuće

 Karen Palmer
Unijeti osvježenje i puno stila u malu kupaonicu može se doimati kao nemogući zadatak, no uz malo mašte on je izvediv!

Kada promatrate prostor koji treba preurediti imajte uvijek na umu da je potrebno dodati funkcionalnost prostoru, pobrinuti se za prostor za odlaganje, nešto boje i puno šarma. U primjeru sa slike sve je to postignuto za manje od 500 dolara odnosno oko 3.700 kuna!

image
Dabney Frake
image
Dabney Frake
image
Dabney Frake

Postojeća kupaonica bila je uređena u različitim nijansama bijele i bež koje nikako nisu odgovarale mladoj stanarki koja voli vedre boje i zanimljive detalje. Jedna od glavnih pogrešaka u kupaonici bio je njen generički izgled pa kada smišljate novo uređenje pokušajte osmisliti i nešto posebno kako biste u prostor unijeli malo osobnosti.

image
Dabney Frake
image
Dabney Frake
image
Dabney Frake

Detalj koji također nije izveden najuspješnije u prvotnoj kupaonici drveni su paneli koji su dosezali samo do polovice zida u kupaonici i to bez istaknutog završetka zbog čega je sve izgledalo improvizirano i nedovršeno. Neutralne boje u ovoj su prostoriji stvorile pomalo depresivnu atmosferu umjesto da se prostor doima svježim.

image
Karen Palmer

Renovacija je izvedena u četiri glavna koraka. Prvo je stvoren novi prostor za umivaonik tako što je odličan ormarić ružičaste boje prerađen tako da u njega stane novi i veći umivaonik. Lijepa boja ormarića odličan je detalj u novom prostoru i odmah privlači pozornost!

image
Karen Palmer
image
Karen Palmer

Sa zidova su skinute stare daske i potom postavljene velike drvene ploče s rupicama koje inače služe za vješanje alata u garaži. Bijele boje i sa sitnim rupicama stvaraju minimalistički uzorak na zidu, a omogućuju da se na njega postavljaju police, kukice, biljke, vješalice i slično bez bušenja samog zida.

image
Karen Palmer

Stari linoleum prekriven je gumenim "pločicama" s teksturom koje se također često koriste u garažama. Time je dobivena mekša površina poda koja se ne skliže, a crna boja služi kako bi se uravnotežio ostatak prostora. Budući da je kupaonica dio unajmljenog prostora ovakav se podni oblog lako ukloni jednom kad stanarka odluči otići iz stana.

image
Karen Palmer

U prostoru je iznad umivaonika obješena nova, predimenzionirana visilica koja je na mrežu priključena pomoću klasične utičnice. Promjena detalja poput zastora za tuš, dodavanje biljaka i nove tkanine dodali su svježini uređenja! Moderno okruglo ogledalo također se savršeno uklopilo u ovaj odličan renovirani prostor!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2022 17:58