Besprijekorni makeover

Od dosadne do sofisticirane kuhinje

 

Kada niste zadovoljni uređenjem svoga doma i napokon ste spremni za promjene, prvi korak koji morate učiniti jest početi promatrati svoj prostor kao prazno platno umjesto da se osjećate ograničeni njegovim trenutnim izgledom, rasporedom namještaja pa čak i namjenom.



Genijalno preuređenje uske i dosadne kuhinje koja u svom dnu ima prošireni prostor idealan za blagovaonicu nadahnulo nas je svojom elegancijom i odličnim odabirom detalja.





Kuhinja je i prije bila bijele boje, a vlasniku se svidio njen pomalo starinski šarm, dobar raspored te pregršt svjetla. Postojeći pod prekriven je kombinacijom crnih i bijelih linoleumskih pločica koje su odmah promijenile dojam u prostoriji, a svježi premaz boje bio je odličan za oživljavanje namještaja.



Vlasnik je dodao nekoliko novih polica u prostor i na njima izložio posuđe. Budući da je prostor mali, umjesto brojnih boja tekstura je ta koja u njega unosi zanimljivost. Od sjajne površne predivnog crnog hladnjaka, do teksture stakla, drva i keramike, lijepih detalja u prostoru ne nedostaje. Jedan od vlasnikovih najdražih kutaka u prostoru kuhinje je postaja za ispijanje kave kraj štednjaka koja je stvorena pomoću masivnog drvenog stola na kojem se nalaze sve potrepštine za jutarnju kavu.




Važan element koji je podigao uređenje na višu razinu svakako je galerija fotografija, slika i postera u blagovaonici koji su oživjeli prostor, iako je većinom riječ o crno-bijelim prikazima. Pomoću njih je u prostor unesen pokret i postignuta je željena sofisticiranost.




Izvor: Style by Emily Henderson

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 08:46