DOBRE IDEJE

Obnovljiv i prirodni materijal koji dobro izgleda i još je jeftin: Unesite pluto u svoj dom

 THE CORKMAN
Pluto je izvrsna nadopuna koja daje malo rustikalne privlačnosti, ali ne opterećuje prostor

Ekologija u posljednje vrijeme privlači veliku pozornost pa tako i sve što ima veze s njom, pogotovo kada je uređenje doma u pitanju. Stoga je i materijal poznat pod nazivom pluto postao jako popularan. Ovaj elegantni materijal je obnovljiv i recikliran, što ga čini savršenim izborom za pametne ljubitelje dekoracija koji žele pomoći u zaštiti planeta. Osim toga, ako vam se sviđa neutralni izgled dekora, pluto je izvrsna nadopuna koja daje malo rustikalne privlačnosti, ali ne opterećuje prostor. Provjerite naše omiljene načine korištenja pluta u svakoj prostoriji vašeg doma.

Strop

Izbacite dosadne bijele stropove i umjesto njih isprobajte pluto. Ako u svojoj kući nemate izložene grede, ali želite malo topline s prirodnim materijalima koji su ujedno i jeftini, evo vam inspiracije. Izgled možete ostvariti korištenjem plutenih pločica i jednostavnim postavljanjem izravno na strop.

Otirač

Konačno — još jedan razlog da si priuštite čašu vina uz večeru! Na internetu postoji mnogo uputstava za ponovnu upotrebu plutenih čepova za vino, tako da ovu ljupku prostirku za kupanje možete jednostavno izraditi kod kuće. Inače, možete pronaći veliki izbor već izrađenih dodataka od pluta za vaš dom, savršenih za umjetanje pluta u dom bez da se mučite s „uradi sam” projektima.

Zid

Ponekad je hrabra nova boja sve što vam je potrebno da revitalizirate svoj prostor, ali ako tražite još jedinstveniji i zanimljiviji način da uljepšate zid, pluto je fantastična opcija. Zid od pluta je sanjiv, prirodan način dodavanja teksture prostoriji koja se ponekad zanemaruje. Ovaj izgled dobro funkcionira u gotovo svakoj prostoriji u vašem domu i služi kao mjesto za vješanje privremenih umjetnina ili bilješki.

Podovi

Podovi od pluta popularni su više od 100 godina i bili su omiljeni materijal poznatog arhitekta Franka Lloyda Wrighta u mnogim njegovim domovima sredinom stoljeća. Iako podovi od pluta imaju prednosti i nedostataka, mogu biti odličan izbor za aktivne obitelji jer se mogu često i jeftino obnavljati. Također pružaju prirodnu zvučnu izolaciju i otporni su na rast plijesni - odlična prednost za osobe sklone alergijama. Također je izvrstan izbor za sunčane sobe ili trijemove budući da se bez napora postavlja i iznutra i izvana.

Uzglavlje

Dok volimo luksuzna i udobna uzglavlja na prostranom krevetu koliko i drugi, ideja za uzglavlje od pluta je nevjerojatno jedinstvena i zabavna za svaku spavaću sobu. Svojstva zvučne izolacije pluta također čine ovo odličnom idejom ako slučajno živite u bučnom prostoru i trebate dodati malo mira u svoju spavaću sobu.

Dekoracija

Putovanja su dobra za vašu dušu, a mi volimo ideju da svoje avanture donesemo kući sa sobom. Zacrtajte svoj sljedeći bijeg na zabavnu kartu od pluta koja može poslužiti i kao zanimljiva dekoracija za dom. Pričvrstite svoje omiljene fotografije, svaku svoju avanturu i imate prekrasan način da se uvijek sjećate svog divnog odmora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 01:07