SVAKA ČAST

Obitelj odbila prodati zemljište za 32 milijuna eura, a sada njihovo dvorište izgleda poput parka

 @unusual_whales/Twitter
Procijenjeno je da je zemljište dovoljno veliko za 50 kuća od 300 četvornih metara i da bi svaka vrijedila milijun dolara

Ova kuća u blizini Sydneya, Australija, nalazi se sama na 5 hektara zemlje i procjenjuje se da vrijedi 50 milijuna australskih dolara ili 33 milijuna dolara (približno 32 milijuna eura), izvijestio je australski 7News. Vlasnici nekretnine, obitelj Zammit, odbili su prodati svoju kuću, prisiljavajući developere da grade oko njih u posljednjih nekoliko godina. Kuća se nalazi u mjestu The Ponds, oko 40 minuta vožnje od centra Sydneya, prenosi Insider.

image
@unusual_whales/Twitter

Video u tweetu prikazuje kuću nalik dvorcu koja stoji sama dok se nizovi dvokatnica grade oko zemljišta tijekom godina, zbog čega travnjak strši, jer izgleda kao park u predgrađu .

"Činjenica da je većina ljudi rasprodala svoja imanja prije mnogo godina, a ova obitelj je odoljela ponudima zaslužuje svaku pohvalu", rekao je Taylor Bredin, agent za nekretnine. Procijenio je da je zemljište dovoljno veliko za 50 kuća od 300 četvornih metara i da bi svaka vrijedila milijun australskih dolara, odnosno gotovo 700 tisuća dolara.

Diane Zammit rekla je za Daily Mail Australia da je susjedstvo nekada bilo "poljoprivredno zemljište prošarano malim kućama i kolibama od crvene cigle" kada se njezina obitelj doselila prije 17 godina. Nekim susjedima drago je što je obitelj odbila ponude investitora i odlučila ostati.

"Jako sam sretan što su odbili prodaju — to znači da imamo slijepu ulicu, što je puno sigurnije za našu djecu — a njihov veliki travnjak pokraj nas stvara puno prostora ”, rekao je jedan od susjeda za Daily Mail Australia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 08:00