NAPRAVI SAM

Obični kolut za kabel postao je odličan stolić odnosno polica za najdraže sitnice

 Indecision&Cake
Ove vrste koluta koriste se za kabel ili električnu žicu pa ih obično možete naći na odlagalištima

Voljeli ih čitati ili ne, knjige su sastavni dio skoro svakog doma. Iako vam prvenstveno preporučujemo da ih pročitate, one također mogu biti jako lijepi dekor u domu. Postoje različiti načini da ih posložite i istaknete, a mi smo pronašli jedan jako zanimljiv "uradi sam" projekt koji će vam omogućiti potpuno novi prikaz knjiga. Iako je ovaj mali i pokretni stolić/polica prvenstveno osmišljen za knjige, dovoljno je kreativan da vam može poslužiti i za nešto drugo ako tako odlučite i što je najbolje možete ga napraviti sami u kratkom vremenskom roku i uz minimalna ulaganja.

image
Indecision&Cake

Evo što ćete trebati da sami napravite svoj mali stolić/policu:

- mali kolut za kabel

- drvene letvice

- 3 do 4 kotačića (okretni kotači)

- ljepilo za oblikovanje

- pila

- traka za mjerenje

- boja

- bušilica i vijci

image
Pink x Stitches

Uvijek je prvo pitanje gdje pronaći ovakav kolut. Dolaze u različitim veličinama, a u ovom slučaju je iskorišten onaj najmanji, visok svega 30 centimetara Ove vrste koluta koriste se za kabel ili električnu žicu pa ih obično možete naći na odlagalištima, sajmovima ili oglasnicima gdje ih ljudi obično daruju ili prodaju za jako male iznose.

image
Pink x Stitches

Za početak, morat ćete prvo malo pobrusiti i obojiti cijeli kolut. Ovdje je korištena bijela boja pomiješana s temeljnim premazom, ali vi se možete odlučiti za onu koja se vama najviše sviđa. Ovisno o izgledu koji želite postići toliko ćete puta morati ponoviti bojanja. Ovaj kolut premazan je dva puta i namjerno je zadržao starinski i izlizani izgled.

image
scoopwhoop
image
Etsy

Nakon što se boja osuši, okrenite kolut naopako i postavite svoje kotačiče gdje želite (ako želite da ima kotačiće). Na ovom projektu su upotrijebljena četiri kotača.

Zatim izmjerite razmak između vrha i dna stola. To će biti veličina vaših drvenih letvica. Pomoću pile izrežite oko 5-6 letvica. Koristeći ljepilo za kalupljenje, namjestite i postavite letvice oko stola na udaljenosti od 30 centimetara i držite ih dok se ne osuše. Ako ih izrežete na savršenu veličinu, ne morate ih čak ni držati, trebali bi same stajati.

image
Lucinda Norman

Sada je vrijeme da svoj novi stolić/policu napunite knjigama i divite se svome projektu. Nije previše otmjeno, ali je ugodno i jako simpatično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:42