oda Mahjongu

Novo lice tradicionalne igre: EDIT MAHJONG je 100% biorazgradiv set napravljen od modnog otpada

 EDITECTURE
Ne samo da su EDITECTURE i EDIT THE BRAND napravili ovaj novi mahjong komplet, već su i proslavili igru instalacijom u Hong Kongu

EDITECTURE je ostvario suradnju s EDIT THE BRAND u osmislio biorazgradivi mahjong set koji se sastoji od 28% ostataka tkanine. Projekt ukazuje na zagađenje uzrokovano modnom industrijom slaveći stoljetnu igru umjetničkom instalacijom u Hong Kongu pod nazivom 'oda mahjongu'.

image
EDITECTURE

DATI MODNOM OTPADU NOVU UPOTREBU

Osim potrošnje vode i emisije CO2, modna industrija je odgovorna za 92 milijuna tona otpada svake godine. Iz EDITECTURE- a kažu da se samo u Hong Kongu godišnje prikupi prosječno 110.000 tona odbačenih odjevnih predmeta, što je jednako 1.400 majica u minuti. Imajući to na umu, dizajnerski studio odlučio je surađivati s modnom tvrtkom EDIT THE BRAND kako bi pronašao drugu primjenu za ove dijelove tkanine.

image
EDITECTURE
image
EDITECTURE
image
EDITECTURE
image
EDITECTURE

Tim je prikupio svu otpadnu tkaninu koja je odbačena iz različitih razloga, a zatim su razvrstali sav prikupljeni materijal prema boji i estetici dizajna svakog mahjong seta. Predmeti su zatim dodatno usitnjeni i spojeni sa 100% biorazgradivim materijalima prije nego su oblikovani zajedno kako bi se stvorile ekskluzivne mahjong pločice. Do sada je reciklirano ukupno 30 kg otpadnog materijala.

image
EDITECTURE
image
EDITECTURE

ODA MAHJONGU

Ne samo da su EDITECTURE i EDIT THE BRAND napravili ovaj novi mahjong komplet, već su i proslavili igru instalacijom u Hong Kongu. Zajedno sa stolom i stolicama, 'oda mahjongu' bilježi trenutke radosti i prijateljskog brbljanja koji idu ruku pod ruku s igrom i koji su se prenosili s generacije na generaciju.

Instalacija također odaje počast finoj izradi tradicionalnih mahjong pločica. "Rezbarenje mahjong pločica sada je rijetka pojava, s mnogim majstorima zanata koji odlaze u mirovinu ili smatraju da će njihova uloga uskoro biti nepotrebna", kaže iz EDITECTURE-a. 'Oda mahjongu odaje počast majstorstvu ovih kreativaca koji su svoje živote posvetili očuvanju zanata, ljepote i kulture igre.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 02:06