The Treehouse

Novi stan Sir Eltona Johna ima futurističku kuhinju koje se ne bi posramio ni Rocket Man

 INSTAGRAM/@ELTON JOHN/
Danski arhitekt Bjarke Ingels crpio je inspiraciju iz cijelog svijeta kako bi stvorio umjetničko djelo različito od bilo čega drugog

Odrastajući u Hrvatskoj, emisija MTV Cribs bila je vrhunac luksuznih nekretnina koje smo mogli vidjeti. Neki se možda sjećaju Sir Eltona Johna u obilasku jednog od svojih raskošnih posjeda sa starom kućom koja pršti karakterom. Pa, Sir John je svojoj kolekciji dodao još jednu nekretninu. Ovaj put je to stan toliko nov da se još uvijek gradi u središtu centra Toronta.

image
WESTBANK/

Zašto je dodao kanadski stan u svoj portfelj nekretnina? Johnov dugogodišnji partner David Furnish rođen je u Kanadi, gdje s djecom provode ljeta posjećujući obitelj. Dok je John privodio kraju svoju koncertnu turneju, odlučili su da je pravi trenutak da kupe vlastiti dom.

image
WESTBANK/

Iako nikada ne bismo smjestili legendarnu pop ikonu u stan, ovaj prostor od 240 četvornih metara sve je samo ne obični. Kompleks King Toronto uključuje sadržaje kao što su prostori za jogu, maloprodaju i događaje (možda jednog dana piano bar?), ali dizajn je ono što ga izdvaja. Danski arhitekt Bjarke Ingels crpio je inspiraciju iz cijelog svijeta kako bi stvorio umjetničko djelo različito od bilo čega drugog. Futuristički kompleks "The Treehouse" uključuje velike prozore, staklene blokove i obilje zelenila.

Svaki od šest penthousea u planu dizajniran je oko određene teme. Smješteni na vrhu kompleksa, izgrađeni su tako da se stanovnici osjećaju kao da žive na vrhu planine u srcu grada.

image
WESTBANK/

Prostor okrenut prema zapadu ispunjen je bijelim hrastom, mjedenim detaljima i ogromnim prozorima. Zadivljujuće zakrivljeno stubište koje povezuje dva kata služi kao prekrasna žarišna točka, dok je na glavnom katu žarišna točka oko zrelog stabla smještenog u dvokatnom atriju. Glavni kat otvorenog koncepta uključuje dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju.

image
WESTBANK/

Glamurozna kuhinja u potpunosti je obložena mekim mesingom, modernim i elegantnim metalom koji reflektira toplu svjetlost s okolnih prozora. Otok ovdje povezuje prostor i gleda preko stola za blagovanje, pozivajući obitelj i goste da se druže. A ako žude za pogledom prema gradu, mogu izaći na jednu od četiri terase prepune raskošnog zelenila i promatrati zalazak sunca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:56