Koža, drvo i metal

Nove ideje za industrijske kuhinje: 7 suvremenih načina za postizanje izgleda bez greške

 LIME LACE/
Kako kuhinji dati moderne industrijske elemente i dobiti prozračan i svijetao prostor doznajte u nastavku

Kada razmišljamo o industrijskim interijerima, prvo na što pomišljamo je tamno crna i siva shema boja, kožne barske stolice, sjenila od metala i mnoštvo tamnog drva. Međutim, interijeri inspirirani industrijskim stilom ne moraju nužno imati te karakteristike, što je posebno slučaj kada je riječ o dizajnu kuhinja.

Moderne industrijske kuhinje imaju sve ključne sastojke klasične industrijske kuhinje – visoko funkcionalan dizajn, izdržljive materijale i obnovljeni namještaj te detalje. Ključna razlika je, međutim, korištenje neutralnih i svijetlih nijansi za razbijanje prostora, dodavanjem svjetlijeg drva, plus manje glomaznih silueta. Rezultat je prozračan i svijetao prostor koji je idealan i za zabavu i za svakodnevni život.

Nastavite čitati kako biste vidjeli kako vašoj kuhinji možete dati ove moderne industrijske elemente...

1. KONTRAST TAMNIH I SVIJETLIH TONOVA

Iako su koža, tamni metali i izložena cigla ono što vam prvo pada na pamet kada je riječ o industrijskom dizajnu, dodavanje svjetlijih tonova je ono što će vašoj kuhinji dati suvremeni izgled.

Tamne jedinice i dijelovi s naglaskom (kao što su rasvjetni elementi) mogu se postaviti pored bijelih ili neutralno obojenih zidova kako bi prostor ostao prozračan bez gubitka industrijske oštrine.

Prirodne, ali sofisticirane, svjetlije boje poput bež, sive i bijele unose u kuhinju smiren osjećaj.

2. KORISTITE DRVO TOPLIH TONOVA

Što je više moguće, odlučite se za drvo u svijetlim, toplim tonovima. Ne samo da će omekšati dojam prostora, već će vašoj kuhinji dodati štih inspiriran skandinavskim stilom.

Svijetli drveni pod otvorit će prostor, a drveni blagovaonski stol pomoći će razbiti izgled prostorije (osobito ako imate tamne kuhinjske elemente i radne ploče).

Međutim, prihvatite pristup manje je više kako biste izbjegli izgled koji je više rustikalan nego industrijski.

3. IGRAJTE SE S VISINOM

Usmjeravanje pogleda prema gore ključni je način stvaranja osjećaja lofta koji je sinonim starih skladišnih prostora u industrijskom stilu. Viseće svjetiljke jedan su od načina da to postignete, kao i postavljanje pločica iznad kuhinjskih elemenata.

4. ISKORISTITE BETON

Ako industrijskoj kuhinji želite dati novi izgled, nemojte zanemariti beton kao materijal.

Budući da trendovi industrijskog dizajna i autentičnih sirovina ne pokazuju znakove starenja, dizajn inspiriran betonom i dalje je dobar izbor za vašu radnu ploču.

5. KORISTITE SVJETILJKE ZA POSTAVLJANJE SCENE

Viseće svjetiljke siguran su način za isticanje dijelova kuhinje kojima prirodno gravitirate, poput stola za blagovanje ili kuhinjskog otoka.

Možete pojačati industrijski dojam odabirom metalnih visilica ili omekšati izgled odabirom smanjenih rasvjetnih tijela s velikim žaruljama.

6. DODAJTE UKRASE

Kako vaša kuhinja ne bi izgledala dosadno, dodajte joj drage uspomene, ukrase i zelenila. Ovo je najbolji način ne samo za stvaranje vizualnih žarišnih točaka, već i za dodavanje teksture i boje onome što bi inače moglo biti ogoljen prostor.

7. NE MORATE IZBJEGAVATI BOJE

U prošlosti su industrijski interijeri izbjegavali hrabre sheme boja, umjesto toga koristili su tamne nijanse kože, drva i metala.

Međutim, to se brzo mijenja. Dok čiste linije, funkcionalan dizajn i ogoljena priroda industrijskih kuhinja ostaju, živopisne nijanse poput plave i žute daju prostorima moderno okruženje, savršeno za zabavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 22:30