IZGLEDA FANTASTIČNO

Nije htjela dizati kredit pa odlučila kupiti brodski kontejner i od njega napravila dom za manje od 20.000 eura

 /SHUTTERSTOCK

Dok jedni kupuju nekretnine gotovinom, drugi se zadužuju za cijeli život, stoga nije ni čudo da ljudi pronalaze alternativne načine da dođu do svog doma iz snova.

Jedna žena uzela je stvari u svoje ruke, napravivši nevjerojatan maleni dom od starog brodskog kontejnera. Paige Mills ovo nije prvi susret s nekretninama jer je australska influencerica već renovirala druge nekretnine – uključujući kuću u Victoriji koju je transformirala u za najam na platformi AirBnB, prenosi The Sun.

Njezina strast započela je 2022. godine, kada je bodybuilderica odlučila stvoriti prilagođeni fitness studio umjesto da unajmi prostor u teretani. Iako kontejner nije izgledao tako neobično izvana, Paige je unutra ugradila neonska svjetla, ogledala od poda do stropa i opremu u prostor.

@bikerbiddie I’m editing a whole YT video on the entire build including a breakdown EVERY SINGLE expense… But ask me questions in the comments! #tinyhome #shippingcontainerhome #diy #renovation ♬ original sound - Paige Mills

Umjesto da uzme hipoteku na spomenuti prostor, trenerica je prodala svoju voljenu teretanu i uložila novac u novi transportni kontejner. Budući da je dosta naučila na prethodnom uređenju, fitness influencerica je većinu posla mogla obaviti sama i nabavila je rabljene predmete za opremanje. Iako to možda nije uobičajena kuća, Paige sada ima dom izgrađenu po narudžbi za 30 000 australskih dolara (18252 tisuće eura).

Dijeleći maleni dom na svom Tiktok kanalu, @bikerbiddie, otkrila je da je čak uspjela uštedjeti novac ponovnom upotrebom boje iz prethodnih projekata.

"Ovdje sam upotrijebila crnu boju za vanjštinu kuće koja mi je ostala od jednog od mojih AirBnb-ova", objasnila je dok je pokazivala svoje zapanjujuće mat crne kuhinjske ormariće.

U unutrašnjosti se nalazio stalak za sušenje rublja koji je napravila u jednoj od ladica jer je postavila ‘puno više ormarića‘ nego što joj je trebalo. Potpuno opremljena pločom za kuhanje, sudoperom i pećnicom u punoj veličini, njezina se kuhinja mogla mjeriti s onim istaknutim časopisima o dizajnu interijera.

Međutim, najbolje je tek dolazilo jer je ponosna vlasnica kuće pokazala svoju spavaću sobu i njen zapanjujući okrugli prozor. Podigavši svoju veliku duplu postelju, pokazala je dodatnu pohranu i rekla obožavateljima da je dodala prilagođeno uzglavlje kako bi prostor učinila još ugodnijim.

Čak se i kupaonica činila prostranom, a Paige je pokazala veliki tuš i ogledalo dok je objasnila: "Moja mama ima kuću u gradu i naše su kupaonice iste veličine."

Nije iznenađujuće da je australska stručnjakinja za interijere odlučila zadržati svoj dom u doglednoj budućnosti, koristeći prostor kao dom kada nije u inozemstvu. ​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:42