objekti žudnje

Neobične lampe s ambijentalnim osvjetljenjem koje su ujedno i savršena dekoracija za dom

 Omlamp
Svi volimo ambijentalno osvjetljenje i nije ni čudo da nikada ni jedna lampa nije na odmet, a pogotovo ako je još uz to praktična

Čitav bibliofilski svijet se slaže da nema previše knjiga, niti previše svjetala da bi vaši ugodni kutovi bili baš po vašoj mjeri. Svi volimo ambijentalno osvjetljenje i nije ni čudo da nikada ni jedna lampa nije na odmet, a pogotovo ako je još uz to praktična. Upravo iz og razloga vam donosimo nekoliko zanimljivih i kreativnih dizajnerskih primjera za sve one koji vole malo neobične, a opet jako funkcionalne lampe.

image
Dirk Vosding
image
Dirk Vosding
image
Dirk Vosding

Započeti ćemo s lampom Elina dizajnera Dirka Vosdinga lampom koja stoji na polici poput klasične knjige i obavlja svoju funkciju osvjetljavanja prostora. Kada se lampa polako izvlači, disk iznutra počinje svijetliti i baca sve više svjetla na okolne knjige. Kad se potpuno izvuče, osvijetljeni krug služi kao svjetlo za čitanje. Elina stoji u ambalaži kad se ne koristi i izgleda poput knjige, zauzimajući jednako toliko prostora. Funkcionira bez ikakvih prekidača, interaktivna priroda uređaja djeluje kao mehanizam za uključivanje / isključivanje. Unutarnji svjetlosni disk dolazi do oko 60% kruga, ali ne i u potpunosti. Disk se također može rotirati kako bi se dodalo ciljano osvjetljenje bilo kojem prostoru.

image
Omlamp
image
Omlamp
image
Omlamp

Nastavljamo dalje s OMLAMP. Pojava ove lampe izgleda poput ptice koji širi krila dok svijetli u plamenu. Drveno tijelo, s dvije rupe na obje strane čini da OMLAMP pomalo podsjeća i na lepezu, a kad je zatvorene kao mali blok koji možete smjestiti bilo gdje. Međutim, kada otvorite poklopce iz njih izlazi ručno rađeni origami koji svijetli. Lampa dolazi u dvije verzije, u drvu bukve i oraha s ručno preklopljenim sjenilom od papira što joj daje posebnost i osobnost ručne izrade.

Krila lampe se potpuno otvaraju i spajaju na vrhu, stvarajući naborani papirnati krug koji svijetli iznutra, s mjedenim gumbom za prigušivanje koji vam omogućuje podešavanje svjetline. Također, mogu se pojedinačno podesiti, što znači da možete otvoriti samo jedan preklop ili oba otvoriti ili ih otvoriti dopola.

Svjetiljka nema gornji ili donji dio, što znači da se može postaviti u raznim orijentacijama, što OMLAMP-u daje svestranost koja je samo čini još privlačnijom i zabavnijom. Lampa funkcionira bežično s baterijom koja traje između 4-6 sati.

image
Bigbag
image
Bigbag

Lampa R je ipak nešto što je nama bliže i može se pronaći na našem tržištu pa je odmah malo i privlačnija. Sistem ove lampe je jako sličan prijašnjim dvjema, ali sam njezin kreativni i jedinstveni dizajn koji podsjeća na oblik knjige čini je puno zanimljivijom. Mekana LED svjetlost stvara ugodnu i romantičnu atmosferu gdje god se našli. Lampa je vrlo jednostavna za nošenje, možete je sklopiti i ponijeti bilo gdje te niste ograničeni strujnim napajanjem. Uporaba je vrlo jednostavna, kada se otvori emitira divnu svjetlost, a kada se zatvori ona je ugašena. U prodaji na bigbag.

image
Bigbag
image
Bigbag
image
Bigbag

Iz ovog istog brenda dolazi još jedna jako slična lampa, samo za razliku od prijašnje ona u potpunosti oponaša izgled knjige pa ju lako možete zamijeniti s pravim knjigama. Izrađena je u potpunosti od javorovog drva i posebne vrste papira pod nazivom Tyvek. Dizajn korica s magnetima čine ovu lampu sklopivom od 0 do 360 stupnjeva te ju možete odložiti gdje vam najviše odgovara ili ju ponijeti sa sobom u torbi. Book lampa ima ugrađenu bateriju, te vrijeme punjenja traje 2-3 sata, a svjetiljka radi 7-8 sati. Uz lampu dolazi USB kabel te EU utikač. Nabavite svoju na bigbag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 22:55