Uradi sam

Ne bacajte stare stolice!

Spremate se pobacati stare stolce za koje u vašem domu više nema mjesta? Pričekajte malo! Upravo one mogu biti odličan kreativni dodatak vašem vrtu! Svoju staru drvenu, metalnu ili plastičnu stolicu možete pretvoriti u zabavnu žardinjeru u kojoj će cvasti šareno cvijeće, rasti začinsko bilje ili, pak, iznimno dekorativne sukulente. Sve što vam treba jest malo truda kako biste stvorili minijaturni vrt koji će izgledati izvrsno u kutu balkona ili terase, a možda bi svoje mjesto mogao pronaći i u vašem interijeru! Doznajte kako ih izraditi u ovom malom tutorijalu, a potom u nastavku pogledajte fotografije izvrsnih primjera. Dobru zabavu!

Potreban materijal

stara stolica
čekić
kliješta
žičana mreža
plastična traka za vezivanje
škare za rezanje žice
mahovina
novine
zemlja
sukulente i kaktusi


Postupak

Uklonite središte stare stolice pomoću čekića i kliješta. Žičanu mrežu stavite u nastalu rupu i oblikujte košaru čija dubina ovisi o tome kakve biljke planirate saditi.

Primjerice, kaktusi i sukulente ne traže puno zemlje pa ona ne mora biti preduboka. Rubove mreže presavijte preko rubova stolice i pomoću plastične trake za vezivanje pričvrstite za stolicu.

Odrežite višak mreže. Nakon što ste sve pripremili obložite košaru prvo mahovinom, a potom novinskim papirom. On će pomoći zadržati vlagu i spriječiti propadanje zemlje. Smjestite zemlju u košaru i odrežite višak novina.

Posadite odabrane biljke po želji. Vidljive komade plastične žice sakrijte komadima mahovine. Lagano zalijte biljke. Redovito zalijevajte stolicu sa sukulentima i pustite da se zemlja blago isuši između zalijevanja.



















Izvor: Top Dreamer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:15