Uređenje doma šarmantnim starinama

Naslijeđeni detalji koji pričaju obiteljske priče

Veliku akciju pročišćavanja i bacanja stvari koje vam više ne trebaju zasigurno svaki put prežive dva ili tri predmeta uz koje nas vežu posebne uspomene. Naslijeđeni od bake ili djeda ili čak daljnje rodbine, stari predmeti koji prizivaju događaje iz prošlosti i u nama bude nostalgiju za nekim drugim vremenima tako godinama opstanu u našem domu, unatoč često istrošenom izgledu i narušenoj funkcionalnosti. Došao je trenutak da upravo takve predmete ponovno ponosno izložite u svome domu i iskoristite na novi način.

Izvrsno rješenje za dekorativnu kozmetiku.

Takav starinski detalj interijeru može dati potreban pečat osobnosti i tradicije te vas ispuniti posebno toplim osjećajima pri pomisli da su ga prije koristile vama drage osobe.

Strainski vrčevi.

Metalne košare, kovčezi i zdjele, ukrasni porculan te slične stvari koje se prenose s generacije na generaciju mogu izrazito šarmantno izgledati uklopljeni u moderni i jednostavni interijer te tako posebno doći do izražaja.

Stari instrument također može poslužiti, kao u ovom primjeru.

Uvijek su nam draži detalji u uređenju koji iza sebe imaju neku priču, a predmetima iz obiteljskog naslijeđa toga ne nedostaje.

Pisaća mašina u novom ruhu.

Vintage posuda.

Staklene boce.

Ako ne posjedujete ništa slično, a ovaj vam se stil sviđa, mnogi se takvi predmeti mogu pronaći u antikvarijatima i na buvljacima za neznatne iznose pa se dogovorite s prijateljima za odlazak na Hrelić prvu sljedeću sunčanu nedjelju! Sretno traženje!

Stara košara.

Drvena kutija.

Vješalice sa stare komode.

Metalna košara na drvenom sanduku.

Izvor: Little Vintage Nest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:19