savjeti zlata vrijedni

Napravi ovih pet stvari i imat ćeš savršenu ljetnu kuhinju

 MARKO MISCEVIC/CROPIX/CROPIX

Postavljanje vanjske kuhinje na terasu ili u vrt ima mnoge dobrobiti. Među njima su druženje na otvorenom preko dana, ali i toplih ljetnih večeri te kuhanje bez neželjenih mirisa i podizanja topine u dnevnoj sobi. Da bi vaša ljetna kuhinja izgledala što privlačnije i bila što praktičnija, blog Piatraonline savjetuje ovih pet stvari:

1. Kameni roštilj

Za ljetnu kuhinju, kameni je roštilj najbolji izbor i kada je riječ o funkcionalnosti i kada je riječ o izgledu. Hrana spravljena u ovakvvom roštilju ima poseban okus, a hukanje u njemu pravi je doživljaj i za domaćina i za goste.

2. Rustikalni namještaj

Kombinacija kamena i drveta najbolji je izbor kada je u pitanju namještaj jer će vrtnoj kuhinji donijeti pravi rustikalni ugođaj. Umjesto stolaca, u vanjskom pprostoru možete odabrati tradicionalne drvene kupe.

3. Blagovaonica s ukrasnim kamenčićima

Mozaik od sitnih kamenčića, osim što izgleda odlično u vanjskoj blagovaonici - na podu ili zidu terase, dobar je izbor za vanjske prostore jer uspješno "skriva" prljavštine koje može nanijeti vjetar. Ako je sitno kamenje iskorišteno i kao podna obloga, kišnica će jednostavno oteći kroz utore i odnijeti prljavštinu s poda.

4. Zatvorena ljetna kuhinja

Ako ju zatvorite staklenim stijenama, ljetnu kuhinju možete koristiti i po lošijem vremenu. Ostakljeni prostor većća je investicija, ali ako ju napravite funkcionalnom, tako da vrata i prozori imaju više mogućnosti otvaranja, uživat ćete u njoj veliki dio godine.

5. Ljetna kuhinja sa sjenicom

Osim što štiti od hlada, sjenica odlično izlgeda u svakom vrtu, posebno ako je od prirodnih materijala. Kad napravi hlad, možete provoditi vrijeme u vanjskoj kuhinji, neovisno o tome u koje doba dana u nju udara sunce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 09:06