IDEJA ZA KOPIRATI

Najljepše kuhinje s otvorenim policama

Jednostavno smo se naviknuli na činjenicu da se kuhinja, između ostalog, sastoji od visećih kuhinjskih elemenata koji su zatvoreni ormarići - u kojima sakupljamo sve i svašta. Jeste li razmišljali (ili možda već proveli u djelo) o zamjeni visećih kuhinjskih ormarića sa otvorenim policama?

Odavno je prošlo vrijeme kada smo sve u domu imali "reda radi". Kada smo čuvali lijepe tanjure i beštek, kristalne čaše i vaze. Oduvijek su ti predmeti bili izloženi kao dekorativni, dok su oni "manje lijepi" bili u svakodnevnoj upotrebi, skriveni u mračnim prostorima kuhinjskih ormarića.

Danas se situacija vidno mijenja. Lijep pribor za jelo i posuđe postaju nam sve dostupniji. Ne samo da imamo mnogo opcija, nego često možemo naići i na jako prihvatljive cijene posuđa za kuhanje i jelo. Zar nije onda prava šteta skrivati ih unutar kuhinjskih ormarića?

Otvorene police mogu se fantastično urediti i učiniti da se u prostoru svoje stare kuhinje osjećate kao da ste kročili u novu kuhinju. I to upravo zato što police možete preslagivati kada god poželite. Osim toga, sve vam je nadohvat ruke, a i više ćete voditi računa o tome da je vaše posuđe, začini, i sve što odlučite staviti gore, uredno posloženo. Osim toga, otvorene police idealna su opcija za male kuhinje jer stvaraju osjećaj većeg prostora. Također, ovo je element koji se uklapa u svako uređenje. Ako se odlučite za jednostavne drvene, crne ili bijele police, uređivanjem zida iza njih tapetama ili osvježavanjem novom bojom, možete napraviti veliku razliku u uređenju svoje kuhinje.

U nastavku vam donosimo neke od najljepših kuhinja s otvorenim policama i novim idejama.

Izvor: housebeautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:49