kućna spa magija

Najljepša kupaonica na svijetu izgleda tako čarobno da bi po cijele dane bili tamo. Provjerite sami!

 /SHUTTERSTOCK

Šteta je to nazvati samo kupaonicom jer prostorija koju vam danas predstavljamo izgleda kao čarobna oaza. S više stila i detalja od nekih od najljepših dnevnih soba na svijetu, ovaj kućni spa dizajn je dizajnirao studio ABH Interiors za izložbu 2019. u San Franciscu, prenosi Zadovoljna. Vila kojoj pripada kupaonica nalazi se u Nacionalnom registru povijesnih mjesta i izvorno je izgrađena 1904. godine, po uzoru na Le Petit Trianon u Versaillesu. Ova kuća od gotovo 1700 kvadrata nalazi se u otmjenoj četvrti Presidio Heights.

ABH Interiors, koji je osnovao Alexis Humiston, transformirao je ovu glavnu kupaonicu u romantično i nostalgično utočište za Eloise, unuku Core Koshland, izvorne vlasnice Le Petit Trianona, piše Homedit.

Koshland je bila poznata po brojnim zabavama koje je priređivala u velebnoj kući, a povijesni dokumenti govore da je među njima bio i bal debitanata na temu leptira za njezinu unuku. Kako je i cvijeće bilo neizostavan dio bala, kako bi odali počast Eloise i njezinoj obitelji, dizajneri su od ove kupaonice napravili pravi cvjetnjak.

Prostor je kompletno obložen ručno oslikanim tapetama nazvanim Paradise Lost. Tapete prikazuju zelene vrtove s bujnim biljkama i cvijećem, a cilj je bio preslikati u kupaonicu ambijent koji podsjeća na nekadašnji mistični krajolik koji je vrijeme pregazilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:39