Peel-and-stick

Najbolje naljepnice za vaše kuhinjske ormariće i radne ploče, ako planirate makeover. Provjereno

 AMAZON, BELLE MORIZIO, AN EDITED LIFESTYLE, CHLOE REY
Ako ste u školi htjeli uljepšati svoj rokovnik ili prijenosno računalo, bilo je lako: zalijepili biste naljepnicu

Ista logika vrijedi i za kuhinju. Ako planirate bojanje vaših kuhinjskih ormara ili zamjenu radne ploče morat ćete izdvojiti nekoliko stotina eura, dok će vas rolu ljepljivog kontakt papira s Amazona stajati svega 50 centi po kvadratnom metru. Peel-and-stick proizvodi postali su idealno rješenje za iznajmljivače i vlasnike domova koji vode računa o proračunu. Slično kao lažne kuhinjske pozadine, kada se pažljivo nanese (čitaj: pomoću alata za glačanje da biste se riješili mjehurića zraka), materijal nalik naljepnicama može poprimiti izgled autentičnih površina. Ipak, znamo da nije baš jednostavno "presvući" kuhinju velikom naljepnicom, pa smo potražili provjerene proizvode koji se nalaze u nekim od naših omiljenih makeovera.

image
BELLE MORIZIO/

Najbolji kontaktni papir za ormare

Svijetloplavi peel-and-stick papir za drvo

Kreativka Madeline Scalzi oduvijek je željela plave ormariće. Kupila je Safiyine sivo-plave ljepljive papire na Amazonu za oko 15 dolara i provela vikend postavljajući ovu ljepljivu oblogu na svoja vrata kuhinjskih ormarića. Materijal je nanosila od dna do vrha ormarića i povremeno koristila sušilo za kosu da otopi ljepljivu podlogu.

image
AMAZON /

Safiyya Blue Contact Paper, Amazon

Jako svijetlo

image
DAVID LAND/

Mesing je osvojio kuhinje, prvo za radne plohe, a sada se koristi za nape i ormariće. Dizajner Alvin Wayne dobio je izgled mesinga s uklonjivom naljepnicom koja se može brisati, a s kojom su zasjala ravna vrata gornjih kuhinjskih ormarića. Pritom je koristio svoju debitnu karticu za izravnavanje svojih pogrešaka.

image
AMAZON /

Gold Self Adhesive Contact Paper, Amazon

Kraljevsko plavi kontakt papir

image
YANIC FRIDMAN/

Kako bi svojoj potpuno bijeloj kuhinji dodali dašak privremene boje, Utharaa Zacharias i Palaash Chaudhary, vlasnici studija za namještaj Soft Geometry, stavili su kraljevsko plavi kontakt papir na donje ormariće. Srećom, ovo nije bio njihov prvi rodeo s proizvodima tvrtke Dimoon putem Amazona — koristili su njihovo menta zelene naljepnice i nježniju plavu verziju u prethodnim prostorima. Iako kontaktni papir s fotografije više nije na zalihama, Zacharias dijeli bliski izgled, u nastavku.

image
AMAZON/

Royal Blue Peel and Stick Wallpaper, Amazon

Najbolji kontaktni papir za radne površine

Za drvo

image
MARCO ZAMORA/

U nastojanju da vrati šarm svojoj kuhinji iz 1920-ih u unajmljenom stanu, dizajner i TikToker Marco Zamora obložio je svoje bijele radne ploče u tamnosmeđu boju drva za koju se pokazalo da podnosi izlaganje vlazi oko sudopera.

image
AMAZON /

Livelynine Brown Wood Contact Paper, Amazon

Ljupko u lila

image
IMANI KEAL/

Kreativka Imani Keal pokušala je replicirati izgled kamena zvanog Plumeria koji ima izgled bijelog Calcutta mramora, s prugama ružičastih i ljubičastih žila nanizanih posvuda. Brza potraga za ljubičasto-ružičastim kontakt papirom na Amazonu dovela ju je do ovog gotovo identičnog rješenja koje može ukloniti nakon što se preseli. - Pametna osoba bi vjerojatno naručila jednu rolu da vidi kako izgleda, ali mislila sam, naručit ću šest i isprobati, kaže ona. Kockanje se isplatilo.

image
AMAZON /

Peel and Stick Grey Marble Wallpaper, Amazon

Ravne linije

image
AN EDITED LIFESTYLE/

Najveći savjet Edited Lifestyle blogerice Ellenor Griffin: ako vaše radne ploče nisu točne duljine kao rola kontaktnog papira, izrežite papir na potrebnu veličinu prije nego što ga pokušate zalijepiti - osobito kada radite oko sudopera i ploče za kuhanje.

image
AMAZON /

Peel and Stick Contact Paper Marmi Marble Grey Look, Amazon

Dodir terrazza

image
CHLOE REY /

DIY majstorica Chloe Rey priznaje da je pokrivanje njezine nekadašnje tamne, zastarjele radne ploče "potpuno promijenilo sve". Potrošila je dvije role ovog papira s teraco uzorkom iz Walmarta. Reyina verzija trenutno nije na zalihama, ali srećom, prodavač ima alternativne opcije (zavirite u nastavku).

image
AMAZON /

LaCheery Terrazzo Contact Paper for Countertops Waterproof, Walmart

Najbolji kontaktni papir za hladnjak

Vrijeme za zabavu

image
NATASHA LEE/

Uživajte u hladnjaku spisateljice Camille Blackett iz Los Angelesa. Potrebno je bilo svega 30 minuta da nanese ljepljive listove na pročelje uređaja. Za sve mjehuriće zraka koje nije mogla izgladiti kreditnom karticom, probušila je rupe vrhom sigurnosne igle.

image
AMAZON /

Terrazzo Confetti Contact Paper, Samantha Santana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 21:17